IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO: Crnogorci uz Cetinje su… (foto i video)

Danas na Cetinju se okupilo više hiljada građana kako bi poslali jasnu poruku, da neće dozvoliti ustoličenje početkom Septembra!

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… nedelja, 22.08.2021… 13: 54… BRAVO: Crnogorci uz Cetinje su… (foto i video)

Poruka sa protesta na Cetinju: Druge domovine do Crne Gore nemamo i nećemo dozvoliti njenu klerikalizaciju, fašizaciju, asimiliaciju i upatanje u srpski svet…

Na Cetinju se danas kod spomenika Lovćenska vila, prema nezvaničnim podacima policije okupilo oko 12.500 građana u znak protesta najavljenog ustoličenju mitropolita SPC Joanikija, 5. septembra u Cetinskom manstiru.

Sa protesta je poručeno SPC da odustane od ustoličenja Joanikija na Cetinju.

Poručeno je i da druge domovine “do Crne Gore nemamo i nećemo dozvoliti njenu klerikalizaciju, fašizaciju, asimiliaciju i nikada upatanje u srpski svet”.

Građanski aktivista. Građanski aktivista Predrag Vušurović je kazao da današnjim skupom pred Lovćenskom vilom na Cetinju počinje petnaest gandijevskih dana odbrane Cetinjskoga manastira. Skup je protekao mirno, a nakon toga je organizovana šetnja.

Čitaj još:   VIC DANA Imala snajka sa sela ljubavnika u varoši...

Iz čitave Crne Gore gradjani su danas na Cetinju, a poruka skupa je da je ovo prilika da se pokaže još jednom da je, bez obzira na politički stav, nacionalnu ili vjersku pripadnost, Crna Gora naš jedini dom i da neće dozvoliti da se urušavaju građanski koncepti društva…

Upravo onima sa druge strane najviše smeta to što svi različitih vjera, ali i nacija, imaju samo jedan dom a to je Crna Gora.

Kod spomenika Lovćenska vila, u 12 časova počeo je skup bez obzira na dezinformacije o gužvi na putevima okupilo se više hiljada Crnogoraca!

STIŽE POP PRLE: Porfirije sjutra dolazi u Berane

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije doputovaće sjutra u Berane, kako Read more