IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNOGORKA Milena Jovanović: Osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu… (foto)

Mlađa seniorka u finalnom meču kategorije preko 68 kilograma pobijedila je Hrvaticu Miu Gretu Zorko…

TAMPERE: Svijet, Sport, vijesti… nedelja, 22.08.2021…17: 54… CRNOGORKA Milena Jovanović: Osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu… (foto i video)

Crnogorska karatistkinja Milena Jovanović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u finskom Tampereu.

Mlađa seniorka Omladinca u finalnom meču kategorije preko 68 kilograma pobijedila je Hrvaticu Miu Gretu Zorko 3: 2.

Jovanović je na putu do finala eliminisala Italijanku Eleonoru Berneri 4: 1, reprezentativku Kosova Djelzu Sejdijaj zahvaljujući pravilu o prvom osvojenom poenu (1: 1) i u polufinalu Švajcarkinju Šomšanok Benc 4: 1…

To je njena treća medalja na šampionatima Evrope i svijeta u mlađim kategorijama.

Ima još kadetsku bronzu sa šampionata svijeta 2017. na Tenerifima i juniorsko srebro sa Evropskog prvenstvu u danskom Alborgu dvije godine kasnije.

Jovanović je plasmanom u finale osvojila drugu zlatnu medalju za crnogorski karate u Tamereu, nakon što je prvakinja Evrope postala i kadetkinja Helena Backović u kategoriji do 47 kilograma.

Čitaj još:   PLJAČKA: Šef banke, iz sefa pokupio tri miliona maraka i pobjegao u BiH, ZNATE LI GDJE SE KRIJE...

Ostali crnogorski predstavnici u konkurenciji mlađih seniora, posljednjeg takmičarskog dana, elinisani su u drugom, odnosno prvom kolu.

U kategoriji do 60 kilograma Ognjen Otašević je u prvom kolu pobijedio Abdulaha Backu 9: 1, dok u drugom izgubio od Bjelorusa Mikite Rašetnika 1: 0.

Do 84 kilograma, Vasilije Mićunović slavio je na startu protiv Mađara Elesa Benćea 1:0, ali je u drugom kolu izgubio od Muhameda Halita Tamiksela 6: 0.

Bolji od mađarskog borca bio je i Nemanja Jovović (preko 84), ali je u drugom kolu, zbog pravila o prvom osvojenom poenu, izgubio od Kosovara Endrita Šaćirija (2: 2).

Ubjedljiva na startu bila je Milica Jeknić (do 55) protiv Njemice Mišele Sus 5:0, ali je u drugom kolu izgubila od Dankinja Erike Batakujević 6:0.

Prvo kolo bilo je kobno za Saru Raković, koja je u kategoriji do 68 kilograma izgubila od Lene Gulumian iz Jermenije 5: 0…

izvor agencije

STIŽE POP PRLE: Porfirije sjutra dolazi u Berane

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije doputovaće sjutra u Berane, kako Read more