IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SMRTNO STRADALA Monika Karan: Osuđena za ratne zločine u Brčkom… (foto)

U saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Trebinje- Ljubinje poginula Monika Karan, osuđena za ratne zločine u Brčkom…

BRČKO: BiH, Crna Hronika, vijesti… nedelja, 22.08.2021… 00: 54… SMRTNO STRADALA Monika Karan: Osuđena za ratne zločine u Brčkom… (foto)

Gasila je cigare na zarobljenim ženama i učestvovala u silovanju…

Do nesreće je došlo kada je vozač automobila Renault Twingo koji se kretao iz pravca Ljubinja, iz za sada nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i sudario se sa kombijem Opel Vivaro koji je vozio radnike na posao.

Suvozač iz Renaulta Twingo Monika Karan iz Brčkog preminula je na licu mjesta, dok je vozač Nebojša Stojanov iz Banja Luke prevezen u Bolnicu Trebinje, gdje je preminuo.

Putnici iz kombija su zadobili tjelesne povrede i zbrinuti su u Bolnici Trebinje i za sada niko nije životno ugrožen.

Monika Karan osuđena je 2013. godine pred Osnovnim sudom u Brčkom na kaznu zatvora od četiri godine za ratni zločin nad civilnim stanovništvom u brčanskom logoru Luka 1992. godine.

Čitaj još:   DŽUMBUS U SKUPŠTINI: Unosilo se kamenje, slika sa ramom, a onda je Maja ustala...

Sud je prihvatio šest od ukupno osam tačaka optužnice koja ju je teretila da je “od početka maja do 10. jula 1992. godine u Brčkom u koncentracionom logoru Luka i Stanici javne bezbjednosti svakodnevno mučila, nečovječno postupala, nanosila velike patnje, povređivala tjelesni integritet i zdravlje, te vršila fizička i psihička zlostavljanja civilnog stanovništva”.

Poznata je kao djevojka monstrum…

izvor Otisak.ba

Šehović: Udružimo se i ODBRANIMO građansku CRNU GORU pred naletom ŠOVINIZMA…

Ovako koncipirana marionetska vlast nas svakim danim sve više udaljava Read more