IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN GARANTUJE: Vjerujte Vladi, sve će proteći MIRNO 5. septembra na Cetinju… (foto)

Dritan Abazović kazao je, za TVCG, da država garantuje da će sve proteći mirno, 5. septembra na Cetinju, te da su državni organe apsolutno spremni da garantuju ustavna prava svim građanima Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti… ponedeljak, 23.08.2021… 21: 54… DRITAN GARANTUJE: Vjerujte Vladi, sve će proteći MIRNO 5. septembra na Cetinju… (foto)

Na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost danas je zaključeno da situacija u Crnoj Gori je redovna, stabilna i mirna.

Na pitanje, garantuje li država da će takva ostati nakon 5. septembra, Abazović kaže:

“Država garantuje da će sve proteći mirno u smislu da je Vijeće danas konstatovalo ono što se trenutno dešava u Crnoj Gori. Trenutno imamo možda, nemam trenutno podatke, možda i ukupno milion građana sa turistima, nikakvih vanrednih aktivnosti nema situacija je krajnje mirna i stabilna.

Čitaj još:   AMK Novi Pazar o planovima za ovu godinu: Nema razloga da uspehe ne ponovimo

Što se tiče najavljenih okupljanja, mi ćemo preduzeti sve i državni organi su apsolutno spremni da garantuju ustavna prava svim građanima Crne Gore. Dakle, u kontekstu javnih okupljanja, oni koji žele da protestuju mogu da protestuju, ali na javan i miran način uz obavezu prijavljivanja skupa, što se do sad nije dešavalo, a sa druge strane ljudi motivisani religijskim slobodama mogu svoje obrede da obavljaju na način koji je bez restrikcija.

To je obaveza države, a ja se nadam da će svi subjekti društva dati doprinos tome”, kazao je Abazovović gostujući u Dnevniku TVCG…

izvor rtcg.me

Dnevni horoskop za 25. septembar 2021. godine

Ovan rješava dugove, Bik planira, Blizanci zaljubljeni, Raka privlače Škorpija Read more

VIC DANA: Zoran Milanović u banci… (foto)

 "Dobar dan. Molim vas, možete li mi unovčiti ovaj ček?"  Read more

Dnevni horoskop za 24. septembar 2021. godine…

Ovnu treba pomoć kolega, Bik želi avanturu, Blizancima dobar dan Read more