IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN GARANTUJE: Vjerujte Vladi, sve će proteći MIRNO 5. septembra na Cetinju… (foto)

Dritan Abazović kazao je, za TVCG, da država garantuje da će sve proteći mirno, 5. septembra na Cetinju, te da su državni organe apsolutno spremni da garantuju ustavna prava svim građanima Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti… ponedeljak, 23.08.2021… 21: 54… DRITAN GARANTUJE: Vjerujte Vladi, sve će proteći MIRNO 5. septembra na Cetinju… (foto)

Na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost danas je zaključeno da situacija u Crnoj Gori je redovna, stabilna i mirna.

Na pitanje, garantuje li država da će takva ostati nakon 5. septembra, Abazović kaže:

“Država garantuje da će sve proteći mirno u smislu da je Vijeće danas konstatovalo ono što se trenutno dešava u Crnoj Gori. Trenutno imamo možda, nemam trenutno podatke, možda i ukupno milion građana sa turistima, nikakvih vanrednih aktivnosti nema situacija je krajnje mirna i stabilna.

Čitaj još:   PRIJEPOLJE- PLJEVLJA: Pobjegao graničarima u šumu na prelaza Jabuka... (foto)

Što se tiče najavljenih okupljanja, mi ćemo preduzeti sve i državni organi su apsolutno spremni da garantuju ustavna prava svim građanima Crne Gore. Dakle, u kontekstu javnih okupljanja, oni koji žele da protestuju mogu da protestuju, ali na javan i miran način uz obavezu prijavljivanja skupa, što se do sad nije dešavalo, a sa druge strane ljudi motivisani religijskim slobodama mogu svoje obrede da obavljaju na način koji je bez restrikcija.

To je obaveza države, a ja se nadam da će svi subjekti društva dati doprinos tome”, kazao je Abazovović gostujući u Dnevniku TVCG…

izvor rtcg.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more