IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KLANJANA DŽENAZA MAJCI Kadiri: U genocidu ubijena su joj tri sina… (foto)

DANAS JE U Srebrenici klanjana dženaza majci Kadiri (rođ. Bektić) Hrustanović. Majci Kadiri i njenim sestrama Zehti, Zehri i Fatimi u genocidu je ubijeno 13 sinova.

SREBRENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak, 23.08.2021… 14: 54… KLANJANA DŽENAZA MAJCI Kadiri: U genocidu ubijena su joj tri sina… (foto)

Majci Kadiri su u genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici u julu 1995. godine ubijeni sinovi Rifet, Hajrudin i Hazim, muž Ismet, brojni sestrići i veliki broj ostalih članova familije.

Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica, u obraćanju prisutnima na dženazi istakao je da je vrlo emotivno ispraćati majke Srebrenice na bolji svijet.

– Na prvom mjestu je tuga, jer ispraćamo još jednu majku, pogotovo bližih članova porodice. Postoji i radost, jer vjerujemo da će majka Kadira na boljem svijetu da se spoji sa svoja tri sina, svojim mužem i ostalom rodbinom. Majci Kadiri su u genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici ubijena tri sina. Mi možemo biti i ponosni na majku, kao i sve ostale majke, koje su bile ponosne i hrabre. Našu djecu moramo učiti da budu kao naše majke – rekao je ef. Peštalić.

Čitaj još:   NOVAK ĐOKOVIĆ MORA ODMAH DA NAPUSTI AUSTRALIJU: Deportuju ga u Srbiju! (foto, video)

Dženazu majci Kadiri Hrustanović predvodio je njen unuk, srebrenički imam Ahmed ef. Hrustanović koji je na svom profilu na društvenim mrežama napisao:

“Rifete, Hajrudine, Hazime, Ismete šest godina vas dozivam i na javi i u snu, a nikako da mi dođete. Eto mene vama, kad vas više meni nema… Moja nena Kadira se vratila svome Gospodaru, na Bolji svijet, u susret svojim sinovima, svom suprugu, svojim sestrićima i mnogim drugima. Molim Allah dž.š. da ih sastavi u dženetu”.

Majci Kadiri i njenim sestrama Zehti, Zehri i Fatimi u genocidu je ubijeno 13 sinova.

Majka Kadira Hrustanović umrla je juče u 83. godini u Devetaku (Lukavac) gdje je provela posljednje godine života. Dženaza je klanjana u Srebrenici, a ukop obavljen u mezarju Kazani.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more