IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL Srbijanske policije: U više navrata pretresali Ervina Ibrahimović, zbog Rezolucije o genocidu u Srebrenici… (foto)

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović je u dva navrata detaljno pretresan od strane policije Srbije, prilikom ulaska i izlaska u ovu zemlju, kazali su iz Bošnjačke stranke…

ROŽAJE: Regija, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak, 23.08.2021… 14: 54… SKANDAL Srbijanske policije: U više navrata pretresali Ervina Ibrahimović, zbog Rezolucije o genocidu u Srebrenici… (foto)

Ervin Ibrahimović, je kako kažu, najprije doživio ove neprijatnost i maltretiranja na graničnom prijelazu Špiljani, prilikom ulaska u Srbiju, gdje je zadržan više od sat vremena.

Policija je, dalje navode, bez bilo kakvog obrazloženja detaljno pretresla službeno auto koje koristi predsjednik Bošnjačke stranke.

Bilo je očigledno da službenici policije imaju naređenje za takvo postupanje. Oni su se ponašali profesionalno, ali sam nepotrebno zadržan na granici, gdje su me dva puta izvodili iz automobila…

Odradili sve moguće provjere, čak su broj motora automobila provjeravali. Ovo je reakcija nadležnih organa i vlasti u Srbiji na usvojenu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Mislim da ovo nije dobar put u pravcu osnaživanja dobrosusjedskih odnosa- kazao je Ervin Ibrahimović.

Predsjednik Bošnjačke stranke jučer je imao radni sastanak u sjevernom dijelu Sandžaka. I u povratku, na drugom graničnom prijelazu, policija je ponovo zadržala Ibrahimovića i ponovo vršila pretres automobila.

Čitaj još:   Hoće li Bosna i Hercegovina uvesti obavezan vojni rok? Evo šta kažu građani... (foto, video)

Ako se ovako pripadnici policije odnose prema lideru nacionalne partije Bošnjaka, šta onda mogu očekivati građani koji svakodnevno prelaze granicu?

Ovo je grubi nasrtaj na integritet ličnosti, ali i na zastupnika Skupštine Crne Gore. Ovakvi napadi me sigurno neće pokolebati da nastavim sa dosljednim zalaganjem za građansku, evropsku, multietničku i antifašitičku Crnu Goru.

Također, još snažnije ćemo raditi na saradnji i povezivanju sve to za da dva dijela Sandžaka. Pozivam Ministarstvo vanjskih poslova da saopći šta je preduzelo u pravcu zaštite zastupnika Skupštine Crne Gore…

Svjedoci smo da je ovo peti slučaj maltretiranja zastupnika Skupštine Crne Gore od strane nadležnih organa Srbije. Podsjećam javnost da ovo direktno kršenje Bečke konvencije, jer su zastupnici prilikom kontrole pokazali diplomatski pasoš- kazao je Ibrahimović.

Početkom jula, na aerodromu u Beogradu pretresana je i zastupnica SDP-a u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković…

izvor agencije

Čitaj još:   ZASTRAŠUJUĆI Objavljeni detalji nesreće u kojoj je Đorđe David usmrtio ženu: Oglasilo se i tužilaštvo... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more