IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE KAPITULIRAO: „Razgovarat ću sa Erdoganom, idem da mu kažem…“ (foto i video)

Milorad Dodik konačno je priznao da će se sastati s turskim predsjednikom Ređžepom Tajipom Erdoganom…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, vijesti… utorak, 24.08.2021… 11: 34… MILE KAPITULIRAO: „Razgovarat ću sa Erdoganom, idem da mu kažem…“ (foto i video)

Razgovaraću sa Erdoganom da mu kažem da PIK nije legalan organ i da ne može da bira visokog predstavnika. To nije sjednica Predsjedništva, nego razgovor i ništa drugo, rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Ljudi moraju da znaju da idem iz dva razloga. Prvi je da ne dozvolim da oni pričamo samo svoju priču i da ja kažem Erdoganu našu priču i pošto je Turska članica Savjeta za implementaciju mira, da mu kažem da to nije legalan organ i da taj organ ne može da bira visokog predstavnika, a to mu niko neće reći ako ja ne odem…

Možda bi ovi iz opozicije i voljeli da ja ne odem, pa da mu Džaferović i Komšić kažu svoju priču i da to ostane naš minus. Idem, jer ne kršim zaključke Narodne skupštine. Erdogan dolazi privatno u Sarajevo. Dolazi na svadbu kćerke Bakira Izetbegovića, a onda dolazi ranije i sastaće se sa nama, članovima Predsjedništva. To nije sjednica Predsjedništva, to je razgovor i ništa drugo.”, rekao je Dodik i dodao:

Čitaj još:   ERDOGAN APELUJE NA TURKE, DA NE KORISTE NARGILE ZBOG KORONE… (foto)

“Oni (opozicija op. “SB”) pokušavaju da sve naprave negativno. Zaključci Narodne skupštine kažu da nema zaključivanja u Predsjedništvu, nema u Parlamentu BiH, nema ni u Savjetu ministara. Znači, nema odlučivanja. Ponegdje će se morati sastati, i to je savršeno jasno”, kazao je Dodik. 

Dodik kaže da su i ranije imali razgovore sa Turskom oko autoputa, a da je razgovor s Erdoganom “jasna odbrana Republike Srpske, a ne kršenje zaključaka Narodne skupštine”.

“Mi smo ranije imali razgovore sa Turskom oko autoputa i nama je veoma važno da definišemo tu vrstu priče. To nije Predsjedništvo, nije sjednica Predsjedništva i nije nikakvo odlučivanje. To je razgovor sa čovjekom koji predstavlja jednu moćnu zemlju, koji se ponudio svima ovdje da nešto grade”, kazao je Dodik.

izvor (SB)

Čitaj još:   KLUPKO SE ODMOTAVA: Znaju se kuće koje pretresa SIPA u Sarajevu, osumnjičen je i policajac... (foto)
Dnevni horoskop za 25. septembar 2021. godine

Ovan rješava dugove, Bik planira, Blizanci zaljubljeni, Raka privlače Škorpija Read more

VIC DANA: Zoran Milanović u banci… (foto)

 "Dobar dan. Molim vas, možete li mi unovčiti ovaj ček?"  Read more

Dnevni horoskop za 24. septembar 2021. godine…

Ovnu treba pomoć kolega, Bik želi avanturu, Blizancima dobar dan Read more