IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA EX YU PROSTORA: Proslavljeni filmski, televizijski i pozorišni glumac izgubio bitku života… (foto i video)

Milan Gutović, preminuo je danas u 76. godini u Beogradu…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti… srijeda, 25.08.2021… 18: 34… TUGA EX YU PROSTORA: Proslavljeni filmski, televizijski i pozorišni glumac izgubio bitku života… (foto i video)

Milan Lane Gutović preminuo je danas u 76. godini poslije duge i teške bolesti, prenosi agencija Beta. Glumac prošle nedelje primljen na VMA Vojnomedicinsku akademiju zbog respiratornih problema, stanje mu se u poslednja dva dana naglo pogoršalo i bio je potom priključen na respirator.

Za njegovu bolest saznalo se kada je početkom juna morao da izađe iz podele predstave „Putujuće pozorište Šopalović“

Rođen je na Umci, prigradskom naselju Beograda. Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju y Beogradu završio je 1967. godine. Bio je jedan od čuvenih Bojanovih beba, zajedno sa svojim kolegama sa klase (Josif Tatić, Svetlana Bojković, Ivan Bekjarev, Đurđija Cvetić, Tanasije Uzunović) koje je Bojan Stupica primio u stalni angažman Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu postaje 2006. godine. Penzionisan je krajem decembra 2011. godine.

Igrao je u predstavama „Protekcija”, „Kad su cvetale tikve”, „Buba u uhu”, „Ruženje naroda u dva dela” „Za kim zvono zvoni”, „Pučina”, „Kolubarska bitka”, „Valjevska bolnica”, „Narodni poslanik”, „Otelo”, “Putujuće pozorište Šopalović”, „Rodoljupci”, „Lažni car Šćepan Mali”, „Gagarinov put”, „Ko se boji Virdžinije Vulf”, „Večera budala”, „Šuplji kamen” itd. Neke od tih uloga donele su mu brojne nagrade i priznanja.

Čitaj još:   FOTOGRAFIJA UHAPŠENOG MUŠKARCA KOJI JE ŠMRKAO U DOMU ZDRAVLJA: Đorđe sa lisicama na rukama, poslije skandaloznog snimka (video)

Otac je ćerke Milice i sinova Janka i Spasoja.

Dobitnik brojnih priznanja, među kojima su pozorišne– Sterijina nagrada, Nagrada “Raša Plaović”, Statueta Ćuran, Nagrada “Zoran Radmilović”, Nušićeva nagrada, Zlatni ćuran za životno delo glumcu komičar, kao i filmske– “Zlatna arena” u Puli za ulogu u filmu „Poltron“, Nagrada Car Konstantin za uloge u filmovima „Uslovna sloboda“ i „Sedam i po“, Nagrada za najpopularnijji strani lik u Makedoniji…

Prvu veću ulogu na televiziji ostvaruje 1971. u seriji Siniše Pavića Diplomci. Veću popularnost stiče kao Đankarlo Maroti u Boljem životu i Dragoslav u Otvorenim vratima. Nastupio je u više od 400 epizoda serije Pustolov, koja je emitovana na RTS- u, kao program za djecu i mlade.

Milan Gutović, najveću popularnost na televiziji je stekao 2006. godine u TV seriji Bela lađa kada je ponovo zaigrao lik Srećka Šojića iz Tesne kože, koji je igrao do 2011.godine…

Čitaj još:   Odbrana od poplave u Novom Pazaru: Pune se džakovi sa pjeskom, ne smetaju ni kiša ni vjetar... (foto, video)

izvor iBalkan.net / Beta

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more