IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Meteorolog najavljuje nove vremenske neprilike: „A, ZA VRUĆINE U SEPTEMBRU, TVRDI…“ (foto)

Stigla je dugo najavljivana promjena vremena. Temperature su pale za 15 stepeni, a kiša se očekuje u narednih nekoliko dana…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti… petak, 27.08.2021… 07: 34… Meteorolog najavljuje nove vremenske neprilike: „A, ZA VRUĆINE U SEPTEMBRU TVRDI…“ (foto)

Postepeno smanjenje oblačnosti očekuje se tokom dana…

Poneki lokalni pljusak je moguć u jutarnjim satima na istoku i jugoistoku Hercegovine.

Novo naoblačenje sa zapada slijedi u noći na petak.

Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.

U Sarajevu pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

petak,27.08.2021.godine

Približavanje fronte sa sjeverozapada uslovljava relativno nepovoljne biometeorološke prilike u većem dijelu zemlje. Povećana naoblaka, uz mjestimične padavine, ponajviše će djelovati na lošije raspoloženje. Moguće su poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata. .

Čitaj još:   OŠTRA PORUKA iz Vašingtona: Čuveni američki borbeni avioni F- 16 nadlijetat će BiH, dan uoči neustavne proslave u RS- u... (foto, video)

No, kakvo nas vrijeme očekuje u septembru, zna meteorolog Nedim Sladić.

„Puno je upita za septembar. Ne brinite, imat će se kad i u septembru otići do mora i još koji put iskupati i isunčati na umjereno toplim ljetnim danima u kojima nije niti prevruće ni prehladno – već taman, jer smo sa žestokom vrelinom završili.

Za vrućinu u septembru iznad 35°C birajte Tursku, onu od oko 40°C ili pak Egipat“, poručio je meteorolog Nove BH Nedim Sladić…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more