IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Erdogan stigao u Predsjedništvo BiH, dočekali ga Komšić i Džaferović bez Dodika… (foto)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan dočekan je ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine uz sve vojne počasti…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti… petak, 27.08. 2021…17: 34… SARAJEVO: Erdogan stigao u Predsjedništvo BiH, dočekali ga Komšić i Džaferović bez Dodika… (foto)

Dočekao ga je predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić, a nakon što su prošetali crvenim tepihom, napravili su zajedničku fotografiju. Prije nego što su ušli u zgradu Predsjedništva intonirane su i himne Turske i Bosne i Hercegovine.

Erdogana je nakon intoniranja himne pozdravio i Šefik Džaferović, međutim ispred zgrade Predsjedništva nije bilo Milorada Dodika koji se očekuje na sastanku.

Nakon pozdravljanja planirani su pojedinačni sastanci članova Predsjedništva sa turskim predsjednikom nakon čega je zakazan sastanak zvaničnih delegacija BiH i Turske te večera.

Erdogan je u Sarajevo stigao jutros, a odmah po dolasku je otišao na mezarje Alije Izetbegovića na Kovačima prilikom čega je odao počast prvom predsjedniku RBiH.

Čitaj još:   JOŠ 11 DANA KALKULACIJA: Počinje predizborna politička berza u Crnoj Gori... (foto, video)

Prije džuma- namaza i svečanog otvaranja obnovljene Baščaršijske džamije, Erdogan je uz pratnju reisa Huseina Kavazovića i člana Predsjedništva iz bošnjačkog naroda Šefikom Džaferovićem prošetao starim dijelom grada, a građani koji su se zatekli, oduševljeno su ga pozdravljali.

Nakon ovih službenih događaja, Erdogan je bio i jedan od svjedoka na šerijatskom vjenčanju Jasmine Izetbegović, kćerke Bakira Izetbegovića koje je održano u Husrev- begovoj džamiji…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more