IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Šerijatsko vjenčanje Jasmine i Ćamila, mladu u džamiju doveo otac Bakir Izetbegović… (foto i video)

Jasmina Izetbegović i Ćamil Humačkić vjenčat će se danas u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti,vijesti…petak,27.08. 2021…14: 34… SARAJEVO: Šerijatsko vjenčanje Jasmine i Ćamila, mladu u džamiju doveo otac Bakir Izetbegović… (foto i video)

Ceremonija vjenčanja počela je u 15 sati, a u džamiji i u haremu prisutan je veliki broj zvanica, kao i novinarske ekipe.

Jamina Izetbegović u Begovu džamiju je došla u pratnji oca Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Doma naroda i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA).

Neposredno prije vjenčanja u Begovu džamiju je stigla i prof. dr. Sebija Izetbegović, kao i rodbina mladoženje.

Kako je ranije potvrđeno, vjenčanju prisustvuje predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoğan sa porodicom, suprugom Emine Erdoğan, sinom Bilalom i snahom Reyyan. Bilal i Reyyan su i dugogodišnji lični prijatelji Jasmine Izetbegović.

Čitaj još:   CIJELO SARAJEVO PRIČA: ZDRAVKO ČOLIĆ POKLONIO STAN VOJNOM INVALIDU IZ VISOKOG, DRUGOJ PORODICI VIKENDICU... (foto)

Redžep Tajip Erdoğan, blizak je prijatelj porodice Izetbegović. Kako nam je potvrđeno, predsjednik Turske bit će svjedok sa mladenkine strane na šerijatskom, ali i na građanskom vjenčanju.

Svadbena svečanost bit će upriličena u sarajevskom hotelu Europa, u neposrednoj blizini Begove džamije. Svadbu organizira mladoženja i njegova porodica…

izvor Faktor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more