IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS KABULA: Stradalo 60 ljudi, 12 američkih vojnika, 140 osoba ranjeno… (foto i video)

Raste broj žrtva današnjeg, po svemu sudeći, samoubilačkog napada u blizini aerodroma u Kabulu, glavnom gradu Afganistana…

 KABUL: Svijet, Crna Hronika, vijesti… petak, 27.08.2021… 00: 04… UŽAS KABULA: Stradalo 60 ljudi, 12 američkih vojnika, 140 osoba ranjeno… (foto i video)

BBC je objavio da je ubijeno 60 ljudi, a njih 140 je ranjeno. S druge strane, mediji u Sjedinjenim Američkim Državama su objavili da je u napadima stradalo 10 američkih vojnika. Agencija AP javlja da je mrtvo najmanje 12 pripadnika američke vojske, uključujući 11 marinaca i jednog liječnika.

Američko ministarstvo odbrane (Pentagon) zvanično je potvrdilo ove podatke. Dvije odvojene eksplozije dogodile su se danas na području u blizini Međunarodnog aerodroma Hamid Karzai u Kabulu, gdje i dalje traje evakuacija ljudi.

U vrijeme napada, podsjeća BBC, područje aerodroma bilo je pretrpano te je u njemu bilo jako mnogo civila, žena i djece te pripadnika vojnih snaga koji su organizirali evakuaciju.

Čitaj još:   ALEKSANDAR- Saša Zeković: PROCESUIRAJTE POPA KOJI JE SJEDIO DOK SE INTONIRALA HIMNA... (foto)

Glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid je na Twitteru osudio napade rekavši da je do njih došlo u zoni odgovornosti američkih snaga sigurnosti.

AP je ranije naveo, pozivajući se na američke zvaničnike, da je za napade osumnjičena teroristička organizacija ISIL- K…

izvor agencije aa

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more