IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS NA VELIKOJ PLAŽI: Policija traga za vlasnikom skutera, usmrtio kupača pa POBJEGAO? (foto)

Ulcinjska policija intenzivno traga za nepoznatim počiniocem koji je na Velikoj plaži skuterom usmrtio austrijskog državljanina (57), a potom pobjegao sa lica mjesta…

ULCINJ: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti… petak, 27.08.2021… 08: 34… UŽAS NA VELIKOJ PLAŽI: Policija traga za vlasnikom skutera, usmrtio kupača pa POBJEGAO? (foto)

Istražitelji su, prema saznanjima “Vijesti”, do sada privremeno oduzeli bar pet skutera, koji će biti predmet vještačenja.

Od nekih vlasnika tih plovila, izuzeti su i telefoni čiji će se sadržaj takođe vještačiti.

Prema istim saznanjima, inspektori Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj podnijeli su osnovnom tužiocu kriviču prijavu protiv N. N. lica zbog krivičnog djela – teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Nepoznati počinilac sumnjiči se da se nije pridržavao saobraćajnih propisa i da je plovnim objektom prišao blizu bova, gdje se nalazio austrijski državljanin.

Obdukacija je pokazala da je smrt nastupila nasilno od zadobijenih povreda opasnih po život- prelom vrata i rebra.

Nesreća se dogodila oko 17.00 časova na kupalištu “Tropikana”.

Pola sata ranije, Hazirija je kako odlazi u vodu posljednji put vidjela njegova supruga sa kojom je bio na plaži. Njegovo beživotno tijelo na obalu su oko 17.10 h izvukli prisutni kupači i Ulcinjanin N. R., koji je u to vrijeme tuda prolazio skuterom sa maloljetnim sinom.

Čitaj još:   Čedomir Jovanović pretukao vlasnika klinike reketom...

Ubrzo je stigla i Hitna pomoć, ali su doktori nakon bezuspješne reanimacije, mogli samo da konstatuju smrt.

Prema nezvaničnim saznanjima, inspektori su do sada priveli na saslušanje nekoliko osoba, ali su ih u nedostatku dokaza brzo pustili budući da su prošli i poligrafsko ispitivanje.

Nesreća podsjeća na tragediju koja se dogodila 2018, kada su smrtno stradali slovenački državljani Zejnepe Izahiri (35) i njen desetogodišnji sin Y. I. a teže tjelesne povrede zadobili Izahirina kćerka J. I. (16) i njen suprug Petrit Izahiri (39).

Prije dvije godine, Pljevljak je zbog toga pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog pomorskog udesa takođe na Velikoj plaži u Ulcinju.

On se teretio da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Prema optužnici, on je 24. jula 2018, u 13.45 časova na oko 500 metara od obale, upravljajući skuterom marke “sea doo” koji je vukao takozvanu “bananu” sa Slovencima, u jednom momentu izgubio kontrolu nad plovilom, što je dovelo do sudara sa brodićem “Suka 2”, vlasnika Ulcinjanina A. S. koji je prevozio turiste od Male do Velike plaže.

U optužnici se navodilo i da je okrivljeni skuterom upravljao suprotno pravilniku i da se nije kretao sigurnosnom brzinom da bi mogao preduzeti pravilnu i efikasnu radnju koja bi spriječila sudar.

Čitaj još:   TEŠKA NESREĆA NA IBARSKOJ MAGISTRALI: Kamion NOVOPAZARSKIH registracija USMRTIO ženu...

Od kraja jula, za samo tri sedmice, na Velikoj plaži živote je izgubilo pet osoba.

Posljednja žrtva nepredvidivih strujanja i talasa je Rožajac S. N. (22). koji se utopio u srijedu 18. avgusta na Velikoj plaži.

izvor Kolektiv.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more