IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE TURSKI PREDSJEDNIK: Sve spremno za posjetu Redžepa Tajipa Erdogana Crnoj Gori… (foto i video)

Bulevar na potezu od Aerodroma Podgorica na potezu ka glavnom gradu je prigodno okićen…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… subota, 28.08. 2021…10: 34… STIŽE TURSKI PREDSJEDNIK: Sve spremno za posjetu Redžepa Tajipa Erdogana Crnoj Gori… (foto i video)

 Uoči današnje posjete turskog predsjednika Redžepa Erdogana našoj zemlji, bulevar na potezu od Aerodroma Podgorica na potezu ka glavnom gradu je prigodno okićen.

Tako su zastave Crne Gore i Turske postavljene na dijelu međunarodne saobraćajnice E73, koja vodi ka Ulici 4. jula u Podgorici.

Erdogan bi na aerodrom Golubovci trebao doputovati u prijepodnevnim satima u pratnji delegacije, a nakon dolaska u Podgoricu, turski predsjednik će se uputiti prema Cetinju, gdje će ga uz najviše državne počasti dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Nakon upisivanja u knjigu gostiju i razgovora u četiri oka i sastanka, predsjednici će imati izjave za javnost”, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Planirano je da Đukanović sa suprugom priredi svečani ručak u čast visokog gosta i njegove supruge. Gosti na ručku, pored članova delegacija, biće i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Čitaj još:   KRVNIK U SUDU RUKOM NAPRAVIO OVAJ ZNAK: Zgradu nadletali helikopteri (video)

U odvojenom programu prva dama Crne Gore Lidija Đukanović ugostiće prvu damu Republike Turske Emine Erdogan. One će posjetiti Muzej kralja Nikole na Cetinju i izložbu na platou ispred muzeja.

Erdogan će se, tokom zvanične posjete Crnoj Gori, sastati sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem, a planirana je i posjeta Nizamskoj džamiji i Medresi “Mehmet Fatih”.

Erdogan će oko podneva imati svečani ručak sa predsjednikom naše zemlje Milom Đukanovićem, u predsjedničkoj rezidenciji u prijestonici Cetinje.

Crna Gora i Turska dijele strateško prijateljstvo uz jaku saradnju, kao saveznice iz NATO- a.

http://iBalkan.net

HAPŠENJE NA GRANICI: Nabavili LAŽNE PCR testove u kafani u NOVOM PAZARU…

Kosovska policija zabilježila je jutros još jedan pokušaj prelaska sa Read more

Dnevni horoskop za 18. septembar 2021. godine

Ovan bez realizacije, Bik sa prijateljima, Blizanci zauzeti, Rak radi Read more