IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Film “NOVI PAZAR GRAD KOJI RAĐA ŠAMPIONE” dobio prestižnu nagradu… (foto galerija)

“Novi Pazar, grad koji rađa šampione”, film autora Sabahudina Topalbecirevica je na 10. jubilarnom Festivalu sportskog filma na Zlatiboru u konkurenciji više od 50 filmova iz cijelog svijeta osvojio prestižnu nagradu koja se dodjeljuje za film o visokim moralnim vrijednostima u sportu.

Film je drugog dana prikazivanja oduševio sve prisutne u prelijepom prostoru novog Centra za kulturu a mnogi su se tek sada uvjerili kakav potencijal ima ovaj grad, upoznali se sa infrastrukturom koja je neophodna za sportski razvoj i konačno, upoznali su malo bolje više od 40 -tak sportista koji su govorili u filmu a njih 25 je branilo ili brani boje reprezentacije Srbije u raznim sportovima.

Premijeri filma prisustvovala je delegacija Novog Pazara, predvođena gradonačelnikom Nihatom Biševcom.

Autor filma, poznati bosanskohercegovački sportski novinar Sabahudin Topalbećirević je rekao da je ponosan na ovaj projekat jer će cijela Srbija da se uvjeri kakav se sportski potencijal krije u Novom Pazaru i odlučiti se za još veća ulaganja u ovaj grad i regiju. Jer očito je da talenat ova sredina ima.

Čitaj još:   ZEMLJOTRES U ALBANIJI SE NAJAČE, OSJETIO U Podgorici i Ulcinju... (foto i video)

Organizacija Festivala, predvođena predsjednikom OO MFSF Arsenom Đurićem, zatim direktorom festivala Mihailom Todorovićem , te organizatorom Oliverom Aleksić Nikitović ispunila je očekivanja prisutnih.

FeS production– foto- Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Dnevni horoskop za 25. septembar 2021. godine

Ovan rješava dugove, Bik planira, Blizanci zaljubljeni, Raka privlače Škorpija Read more

VIC DANA: Zoran Milanović u banci… (foto)

 "Dobar dan. Molim vas, možete li mi unovčiti ovaj ček?"  Read more