IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR I TUTIN: Raste broj oboljelih, najmlađi pacijent jednomjesečna beba… (foto)

Novi Pazar i Tutin prete da postanu nova žarišta koronavirusa, direktor DZ Tutin, dr Kemal Ćorović navodi da se epidemiološka situacija pogoršava, da raste broj oboljelih…

NOVI PAZAR- TUTIN: Sandžak, Crna Hronika, vijesti… nedelja, 29.08. 2021… 12: 34… NOVI PAZAR I TUTIN: Raste broj oboljelih, najmlađi pacijent jednomjesečna beba… (foto)

Doktor Kemal Ćorović navodi za medije da se sama epidemiološka situacija pogoršava, da raste broj oboljelih, kako među starijima tako i među djecom i dodaje da je najmlađi pacijent jednomjesečna beba.

„Nažalost imamo povećan broj mlađih pacijenata oboljelih od kovida 19. Samo u avgustu imali smo 51 oboljelo djete– 15 predškolskog uzrasta i 36 školskog uzrasta. Najmlađi pacijent je jednomjesečna beba koja je imala obostranu upalu pluća i koja je upućena u KBC ‘Dr Dragiša Mišović’. Po poslednjim podacima beba je dobro“, navodi Ćorović za RTS.

Čitaj još:   Svi se pitaju ŠTA je tačno htio da kaže, prvi čovjek TV Pink o korona virusu... (foto)

Govoreći o vakcini navodi da se mali broj građana odlučio da je primi…

„Nažalost imamo mali broj vakcinisanih. U 99 sela koliko pokriva opština Tutin imamo svega 81 građanina koji se vakcinisao iako smo od početka organizovali šest vakcinalnih punktova…

Sam podatak da imamo ukupno 7.020 građana koji su primili prvu dozu vakcine, a drugu dozu je primilo 3.270 i treću 66 je malo“, navodi Ćorović.

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more