IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVA I UŽAS U AUSTRIJI: Ubijena BOSANKA metalnom šipkom, policija traga za… (foto)

Šetač u pokrajini Salzburg pronašao tijelo žene, 44- godišnje Bosanke koja živi u Austriji, a čiji je nestanak porodica prijavila u utorak…

SALZBURG: Svijet, Crna Hronika, vijesti… nedelja, 29.08. 2021… 10: 34…   STRAVA I UŽAS U AUSTRIJI: Ubijena BOSANKA metalnom šipkom, policija traga za… (foto)

Austrijska policija istražuje stravičan zločin za koji se, prema dosada svim dostupnim informacijama, sumnjiči 47- godišnji muškarac porijekom iz BiH.

Naime, jučer je šetač u pokrajini Salzburg pronašao tijelo žene, 44- godišnje Bosanke koja živi u Austriji, a čiji je nestanak porodica prijavila u utorak. Četrdesetsedmogodišnjak za kojim policija traga je njen bivši suprug, piše austrijski portal Salzburg24.at.

Prilikom prijave nestanka, članovi su policiji rekli da je otišla da se sastane sa bivšim suprugom s kojim se razvela prije dvije godine.

Odmah je pokrenuta potraga, i to na dva područja – u Untersbergu kod Gredinga i Lungauer Ridingtalu. Ta dva mjesta udaljena su oko 100 kilometara jedno od drugog, ali su mobiteli nekadašnjih supružnika prije nestanka bili locirani u tim krajevima.

Čitaj još:   SPECIJALCI ZAUZELI GAZIVODE: Pripadnici ROSU upali u hidrocentralu!!!

U Ridingtalu policija je otkrila automobil Bosanca, napušten na jednom imanju ispred šume.

Forenzičari i kriminalistički tehničari su na mjestu zločina utvrdili da je nesretna žena usmrćena najvjerovatnije željeznom šipkom koja je nađena pored automobila.

U vozilu su pronađeni tragovi krvi. Zbog toga je automobil dovezen u Salzburg, gdje će biti podvrgnut forenzičkoj istrazi kako bi se osigurali svi tragovi.

Ženin mobitel bio je isključen, te se pretpostavlja da ga je ugasio ubica.

Prema izjavama članova porodice nesretne žene motiv za ubistvo bi mogao biti problem oko prodaje zajedničkog stana…

izvor Salzburg.24.sat

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more