IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HERCEG NOVI: Ruskinja utajila 143.435 eura, prodavala stanove, nije plaćala porez… (foto)

Pripadnici Uprave policije u Herceg Novom su, preduzimajući aktivnosti na otkrivanju privrednih prestupnika, A.T. (43) državljanka Ruske Federacije podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju, navodi se u policijskom saopštenju…

HERCEG NOVI: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak, 30.08. 2021… 20: 52… HERCEG NOVI: Ruskinja utajila 143.435 eura, prodavala stanove, nije plaćala porez… (foto)

Ova aktivnost je kako je saopšteno, realizovana u koordinaciji sa službenicima Uprave prihoda i carina.

“Ona je kao suinvestitor, na osnovu rješenja izdatog od strane Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju, izgradila stambeni objekat u naselju Meljine nakon čega je u periodu od 2014. do 2018. godine izvršila promet – prodaju većeg dijela  pripadajućih stambenih jedinica i na taj način ostvarila prihod koji je shodno Zakonu o PDV- u bila u obavezi prijaviti nadležnom poreskom organu i platiti pripadajuće poreske obaveze.

Tokom izviđajnog postupka policija je došla do sumnje da je A.T.  u gore naznačenom periodu, kao fizičko lice, na osnovu zaključenih ugovora  o kupoprodaji  izvršila prodaju većeg dijela novoizgrađenih stambenih jedinica, u namjeri da izbjegne plaćanje poreskih obaveza nije prikazala oporezivi promet u ukupnom iznosu 771.800  eura”, navode iz policije.

Čitaj još:   DARKO: Svega se sjećam, pogledao sam smrt u oči...

Tačnije, kako pojašnjavaju ona nije nadležnom Poreskom ogranu podnosila obavezne mjesečne poreske – PDV prijave, niti je izvršila plaćanje pripadajućih poreskih obaveza i to:  PDV u ukupnom iznosu od 127.970 eura što je bila u obavezi  shodno Zakonu o porezu na dodatu vrijednost,  kao i obavezu prijave i plaćanja Poreza na dohodak fizičkih lica za naznačeni period u ukupnom iznosu od 15.465 eura shodno Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica.

“Na ovaj način je izbjegla plaćanje pripadajućih poreskih obaveza, odnosno oštetila budžet Crne Gore u iznosu 143.435 eura”, zaključuje se u policijskom saopštenju...

izvor Kodex.me

HERCEG NOVI Prelazi na ćirilicu, nema više latinice…

Projektno rešenje je izradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, a zasniva Read more

STIŽE POP PRLE: Porfirije sjutra dolazi u Berane

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije doputovaće sjutra u Berane, kako Read more