IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

„SAD IMAMO I UTJECAJ URAGANA“: Meteorolog najavljuje nove vremenske prilike kod nas… (foto)

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Većina padavina je u drugoj polovini dana…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti… utorak, 31.08. 2021… 10: 32… „SAD IMAMO I UTJECAJ URAGANA“: Meteorolog najavljuje nove vremenske prilike kod nas… (foto)

Nastavlja se promjenjivo vrijeme u Bosni i Hercegovini, a nove prognoze za septembar dao je i meteorolog…

„Sad imamo utjecaj uragana na režime. U igru se sada upliće i NAO. Do prije par dana to je bio sve ATR (atlantski greben) režim, što je i krivac hladnijeg vremena od prosjeka. Pa, po tom bi se lijepo dubila i mlazna struja južnije koja bi i održala svježe vrijeme, vjerovatno sjeverozapadnim strujanjem bi se u zapadnon Sredozemlju oformila i ciklona.

Utjecaj NAO+ faze se konstantno pomjera prema kraju prve dekade gdje se pojavljuje porast članica za temperature zraka na ensemble materijalu, ali čini se zasad kako nije dugo održiv. Samim tim, ovo djeluje kao jedan prilično promjenjiv septembar“, poručio je meteorolog Nove BH Nedim Sladić.

Čitaj još:   GORAŽDE, KIŠA NAPRAVILA HAOS: Ulice potpuno poplavljene (foto i video i video)

U ranim jutarnjim satima malo kiše može pasti na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Pretežno oblačno sa mogućim slabim pljuskovima poslije podne na sjeveru Hercegovine…

utorak, 31.08.2021.godine
Promjenljive vremenske prilike uslovljavaju relativno povoljnu biometeorološku prognozu za veći dio zemlje. U Bosni će opšta slika biti ljepša tokom prijepodneva, u drugom dijelu dana bi povremeni pljuskovi mogli djelovati loše na raspoloženje. U Hercegovini ugodnije, uz duže sunčane intervale i više temperature. Tokom svježijeg jutra poželjno je biti oprezniji i obratiti pažnju na prikladno odijevanje, a hronični bolesnici bi trebali planirane aktivnosti provoditi u toplijem dijelu dana.

Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C, saopćeno je iz FHMZ..

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more