IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DA ILI NE ZA SCHMIDTA: ODGOVORIO NA VAŽNO PITANJE, Hoće li smijeniti Dodika? (foto)

Visoki predstavnik Christian Schmidt danas je na Bledskom forumu izjavio da zbog blokada državnih institucija “građani ne smiju da trpe”…

BLED: Slovenija, Zanimljivosti, vijesti… srijeda, 1.09.2021… 16: 52… DA ILI NE ZA SCHMIDTA: ODGOVORIO NA VAŽNO PITANJE, Hoće li smijeniti Dodika? (foto)

Prošlo je tačno mjesec dana od preuzimanja funkcija visokog predstavnika od Christina Schmidta. Već na početku mandata institucije BiH, a te koje bi visoki predstavnik treba štititi, nalaze se u ozbiljnoj krizi nakon odluke srpskih stranaka da blokiraju rad državnih institucija.

“Veoma sam optimističan da ćemo svi zajedno sjesti da razgovaramo i da ćemo naći način da riješimo te probleme, ali i ostale stvari, kao što su ekonomska pitanja i evropske integracije”, rekao je Schmidt.

Na pitanje Tanjuga da li će uvažiti zahtjev Džaferovića i primijeniti Bonska ovlaštenja, rekao da su “institucije tu da rade” i da očekuje da će svi koji učestvuju u njihovom radu pokazati odgovornost…

Čitaj još:   DETALJI STRAVE IZ HERCEGOVINE: Nakon bikijade ubo ga vlastiti bik, bore se za život mladića... (foto)


Schmidt međutim nije konkretno odgovorio na ponovljeno pitanje da li će uvaži zahtjev Džaferovića.

Podjećamo da je jučer Džaferović izjavio:

“Gospodin Dodik će ili morati promijeniti svoju a to je politiku i postati konstruktivan ili će morati otići sa političke scene. On mora znati da ugrožavanjem države, on ugrožava i Dejtonski sporazum, a da je time ugroženo i ono što je nastalo Dejtonom, a to su entiteti.”

izvor agencije

Dnevni horoskop za 25. septembar 2021. godine

Ovan rješava dugove, Bik planira, Blizanci zaljubljeni, Raka privlače Škorpija Read more

VIC DANA: Zoran Milanović u banci… (foto)

 "Dobar dan. Molim vas, možete li mi unovčiti ovaj ček?"  Read more

Dnevni horoskop za 24. septembar 2021. godine…

Ovnu treba pomoć kolega, Bik želi avanturu, Blizancima dobar dan Read more