IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DA ILI NE ZA SCHMIDTA: ODGOVORIO NA VAŽNO PITANJE, Hoće li smijeniti Dodika? (foto)

Visoki predstavnik Christian Schmidt danas je na Bledskom forumu izjavio da zbog blokada državnih institucija “građani ne smiju da trpe”…

BLED: Slovenija, Zanimljivosti, vijesti… srijeda, 1.09.2021… 16: 52… DA ILI NE ZA SCHMIDTA: ODGOVORIO NA VAŽNO PITANJE, Hoće li smijeniti Dodika? (foto)

Prošlo je tačno mjesec dana od preuzimanja funkcija visokog predstavnika od Christina Schmidta. Već na početku mandata institucije BiH, a te koje bi visoki predstavnik treba štititi, nalaze se u ozbiljnoj krizi nakon odluke srpskih stranaka da blokiraju rad državnih institucija.

“Veoma sam optimističan da ćemo svi zajedno sjesti da razgovaramo i da ćemo naći način da riješimo te probleme, ali i ostale stvari, kao što su ekonomska pitanja i evropske integracije”, rekao je Schmidt.

Na pitanje Tanjuga da li će uvažiti zahtjev Džaferovića i primijeniti Bonska ovlaštenja, rekao da su “institucije tu da rade” i da očekuje da će svi koji učestvuju u njihovom radu pokazati odgovornost…

Čitaj još:   Pukla priča da je frizer Smajić bankrotirao: Legendarni Brico otkrio pravu istinu... (foto)


Schmidt međutim nije konkretno odgovorio na ponovljeno pitanje da li će uvaži zahtjev Džaferovića.

Podjećamo da je jučer Džaferović izjavio:

“Gospodin Dodik će ili morati promijeniti svoju a to je politiku i postati konstruktivan ili će morati otići sa političke scene. On mora znati da ugrožavanjem države, on ugrožava i Dejtonski sporazum, a da je time ugroženo i ono što je nastalo Dejtonom, a to su entiteti.”

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more