IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ PUSTIO SUZU IZ SLOVENIJE: “Pritisnuti smo sa svih strana, ŽELE da razapnu Srbiju!” (foto i video)

Aleksandar Vučić boravi u posjeti Sloveniji gdje učestvuje na Bledskom strateškom forumu…

BLED: Regija, Crna Hronika, vijesti… srijeda, 1.09.2021… 09: 52… VUČIĆ PUSTIO SUZU IZ SLOVENIJE: “Pritisnuti smo sa svih strana, ŽELE da razapnu Srbiju!” (foto i video)

Sinoć se direktno se uključio u program TV Pink u 21 sat tokom posjete Sloveniji, sa Bleda, uoči bledskog strateškog foruma.

O svojim greškama

Mnogo sebi zameram, pravio sam dosta grešaka. Ali ono što je sigurno to je da bih znao mnogo toga da zaista navedem. Ali samo da napomenem da sam za ovih 5 godina mnogo toga učinio za ovu zemlju. Stavite se u moje cipele kada ste prinuđeni da istrpite neke stvari. Sretao sam se sa mnogo svetskih državnika.

Neko bi rekao da sam arogantan, mnogi mi kažu “što nisi takav na televiziji “, a ja ne znam kakav sam na televiziji. Niti me zanima, ja znam šta radim, a sve što radim je iz srca.

Srbija je pritisnuta sa svih strana. Ne samo od velikih sila, nego i regiona. Oni žele da razapnu Srbiju. Kao što vidite – dozvoljavamo da svako ima svoj stav, ali mi odgovaramo na svoj način svima.

Mi imamo jaku zemlju, preskočićemo čak i pojedine zemlje EU svojim dostignućima. Uvek nastaje kuknjava a neću da komentarišem činjenicu da smo platu povećali enormno – rekao je Vučić.

O ustoličenju mitropolita Joanikija

Ja nisam potvrdio svoj dolazak nigde, nikome. Zanimljivo mi je kad svaki dan o sebi čitam informacije koje ni ja ne znam. Ja sam predsednik Srbije i ne može neko da objavi nešto što znamo samo Krivokapić i ja. Ko je to mogao da kaže? Ja znam DOS-ovce koji su otišli dole i lažu narod i puštaju informacije. Ja nisam doneo nikakvu odluku. Doneću odluku u skladu sa interesima celog Srpskog naroda – jasan je Vučić.

Čitaj još:   ANKARA Erdogan, Turska stoji na svojim nogama i nikome neće padati na koljena...

O smjeni Dodika

Govorim ovo na ozbiljan način. Već puno puta sam pokušao da pokrenem važan dijalog između Srba i Bošnjaka. Moramo da se poštujemo i da razmišljamo o budućnosti. Kada govorimo o smeni Dodika, uvek će se potezati priča o Srebrenici. Nudio sam tu vrstu strateškog dijaloga i posle linča u Srebrenici pre 5-6 godina. Neke teme su neprihvatljive za srpski narod. Srbija neće prihvatiti odluku da Dodik bude smenjen, ukoliko dođe do toga – objasnio je Vučić.

Merkel u Srbiji?

Očekujemo veliku posetu Republici Srbiji od strane Angele Merkel. Poseta će biti važna i upriličena sa epidemiološkim merama – rekao je Vučić.

Rekao se da će Bledski strateški forum ostati u sjenci Balkana i da se “pojedini plaše Otvorenog Balkana”.

– Između Beograda i Tirane prvenstveno ne treba da ima granica. Ne znam ko ne bi bio usaglašen sa time. Mi koji smo doneli odluku o svemu tome se ne plašimo, šta da radimo onima koji su protiv ovoga…

Čitaj još:   DANAS Na Bjelašnici izmjereno šest stepeni, u Mostaru 20 C...

– Inicijativa Otvoreni Balkan ima budućnost, ne možete zaustaviti narode koji hoće da sarađuju. Kome bi smetalo da između Beograda i Skoplja nema granice, da između Beograda i Tirane nema granica?- rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za Pink iz Slovenije.

izvor agencije

HAPŠENJE NA GRANICI: Nabavili LAŽNE PCR testove u kafani u NOVOM PAZARU…

Kosovska policija zabilježila je jutros još jedan pokušaj prelaska sa Read more

Dnevni horoskop za 18. septembar 2021. godine

Ovan bez realizacije, Bik sa prijateljima, Blizanci zauzeti, Rak radi Read more