IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRADONAČELNIK Prijetonice pozvao građane: Kašćelan- Vlast da uvaži emocije Cetinjana, SPC i Joanikije da ne dijele ljude… (foto i video)

Gradonačelnik Prijetonice pozvao građane da se izdignu iznad politike i da slijede unutrašnji glas…

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… subota, 4.09.2021… 12: 52…  GRADONAČELNIK Prijetonice pozvao građane: Kašćelan- Vlast da uvaži emocije Cetinjana, SPC i Joanikije da ne dijele ljude… (foto i video)

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan pozvao sugrađane i sve one koji će danas i sjutra biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da “slijede unutrašnji glas – da mir i ljudski životi nemaju cijenu”.

Aleksandar Kašćelan je apelovao na nosioce izvršne vlasti da ne budu gluvi i slijepi na pozive građana, brojnih organizacija i udruženja, a posebno na uznemirujuće procjene bezbjednosnih službi.

  • Poštujte Ustav Crne Gore i međunarodne konvencije. Vratite red i mir u zemlji. Pokažite državničku odgovornost – donesite meritorne odluke, koje će sačuvati živote. Pokažite da zakon važi jednako za sve. Uvažite stav i emocije Cetinjana i Cetinjanki, uvažite želje većinskog dijela Crne Gore – poručio je Kašćelan.
Čitaj još:   SKANDALOZNI DAMIR NIKŠIĆ: Komandanta odbrane Dobrinje, nazvao "bošnjačkim fašistom"...

On je istakao da je Crna Gora još jednom pred izazovom da sačuva stabilnost, mir i bezbjednost.

  • Opet se građanska Crna Gora brani na Cetinju. Njeno atifašističko, multinacionalno i viševjersko biće. Suživot u različitosti. Danas, kao i svih prethodnih dana povišene su emocije, ali one ne smiju prevladati razum, a on nam govori da u svakom postupanju moramo i trebamo biti dostojanstveni – naglasio je prvi čovjek Prijestonice.

Apelovao je na Srpsku pravoslavnu crkvu i mitropolita Joanikija da ne istrajava u odlukama koje dijele ljude, već da pošalje poruke mira. Hrišćanski je biti pokoran i s radošću nositi breme iskušenja.

  • Pozivam još jednom – Budimo mudri i dostojanstveni – dostojni države Crne Gore i nasljeđa naših predaka. Pokoljenja djela sude, što je čije daju svijema- zaključio je Kašćelan…

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more