IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRADONAČELNIK Prijetonice pozvao građane: Kašćelan- Vlast da uvaži emocije Cetinjana, SPC i Joanikije da ne dijele ljude… (foto i video)

Gradonačelnik Prijetonice pozvao građane da se izdignu iznad politike i da slijede unutrašnji glas…

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… subota, 4.09.2021… 12: 52…  GRADONAČELNIK Prijetonice pozvao građane: Kašćelan- Vlast da uvaži emocije Cetinjana, SPC i Joanikije da ne dijele ljude… (foto i video)

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan pozvao sugrađane i sve one koji će danas i sjutra biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da “slijede unutrašnji glas – da mir i ljudski životi nemaju cijenu”.

Aleksandar Kašćelan je apelovao na nosioce izvršne vlasti da ne budu gluvi i slijepi na pozive građana, brojnih organizacija i udruženja, a posebno na uznemirujuće procjene bezbjednosnih službi.

  • Poštujte Ustav Crne Gore i međunarodne konvencije. Vratite red i mir u zemlji. Pokažite državničku odgovornost – donesite meritorne odluke, koje će sačuvati živote. Pokažite da zakon važi jednako za sve. Uvažite stav i emocije Cetinjana i Cetinjanki, uvažite želje većinskog dijela Crne Gore – poručio je Kašćelan.
Čitaj još:   Dogovora o prekidu vatre: Palestinci se počeli vraćati kućama... (foto i video)

On je istakao da je Crna Gora još jednom pred izazovom da sačuva stabilnost, mir i bezbjednost.

  • Opet se građanska Crna Gora brani na Cetinju. Njeno atifašističko, multinacionalno i viševjersko biće. Suživot u različitosti. Danas, kao i svih prethodnih dana povišene su emocije, ali one ne smiju prevladati razum, a on nam govori da u svakom postupanju moramo i trebamo biti dostojanstveni – naglasio je prvi čovjek Prijestonice.

Apelovao je na Srpsku pravoslavnu crkvu i mitropolita Joanikija da ne istrajava u odlukama koje dijele ljude, već da pošalje poruke mira. Hrišćanski je biti pokoran i s radošću nositi breme iskušenja.

  • Pozivam još jednom – Budimo mudri i dostojanstveni – dostojni države Crne Gore i nasljeđa naših predaka. Pokoljenja djela sude, što je čije daju svijema- zaključio je Kašćelan…

izvor Pobjeda.me

VIC DANA: Zoran Milanović u banci… (foto)

 "Dobar dan. Molim vas, možete li mi unovčiti ovaj ček?"  Read more

Dnevni horoskop za 24. septembar 2021. godine…

Ovnu treba pomoć kolega, Bik želi avanturu, Blizancima dobar dan Read more