IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRIVOKAPIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA CRNE GORE: “Dužan sam da upozorim…” (foto i video)

Zdravko Krivokapić obratio se građanima uoči ustoličenja mitropolita SPC Joanikija koje je zakazano za nedjelju te je zamolio sve stanovnika da ne nasjedaju na provokacije…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti… subota, 4.09.2021… 08: 52… KRIVOKAPIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA CRNE GORE: “Dužan sam da upozorim…” (foto i video)

Ustoličenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija na Cetinju događaj je koji je u javnosti izazvao burne reakcije. Dan uoči ustoličenja, premijer Crne Gore je naglasio kako će država svakom građaninu garantovati ličnu sigurnost.

“Mir, razumijevanje, uvažavanje različitosti, stabilnost i međubratska sloga najviše su vrijednosti Crne Gore koje niko nema pravo da ugrozi. Da se iskorijeni zla krv među braćom bio je najsvetiji cilj naših predaka još od vremena Svetog Petra Cetinjskog, koji je to posvjedočio svojim životom, i čitavog sebe založio u toj borbi…

Zato ja kao predsjednik Vlade Crne Gore, odbijam da može da postoji bilo čiji interes, bilo lični, bilo određene grupacije u našem društvu, a koji može da opravda ugrožavanje te naše najznačajnije vrijednosti”, naveo je Krivokapić.

Čitaj još:   POLICAJCI NISU MOGLI DA VJERUJU KOLIKO JE DILER DRZAK: Ovako nešto carinici nikad nisu vidjeli...(foto)

Kako je naveo premijer Crne Gore, pojedine političke strukture ne biraju sredstva kako bi unijeli nemir među građane.

“Kao premijer Crne Gore dužan sam da upozorim sve časne i poštene crnogorske građane da ne nasjedaju na manipulacije onih koji su zarad lične koristi i privilegija spremni da i rođenu braću gurnu u sukob”, ističe premijer.

Država, dodaje, istovremeno svim crnogorskim građanima garantuje stabilnost i poštovanje javnog reda, mira i ustavnog poretka.

“Nećemo dozvoliti bilo kome da ugrozi građanski mir u Crnoj Gori, a što je i jedan od najvećih evropskih vrijednosti, dok će oni koji to pokušaju morati da odgovaraju pred zakonom i demokratskim institucijama Crne Gore. Sve crnogorske građane pozivam da ne nasjedaju na provokacije…

Država će svima garantovati ličnu sigurnost, a ja kao predsjednik Vlade Crne Gore obećavam da Crnu Goru više niko ne može zaustaviti na putu reformi i blagostanja kako bi naša zemlja pokazala svima punu zrelost društva koje napreduje ka Evropskoj uniji i postala punopravna i uzorna članica Evropske unije”, poručuje Krivokapić.

izvor CdM.me

SKANDALOZNO- HRVATSKI PORTAL objavio fotografiju: Crnogorski premijer i lider DF- a “oslobađali” Dubrovnik 1991.? (foto)

Aktuelni crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i čelnik prosrpske koalicije Demokratski Read more

Čitaj još:   ŠOK PETICIJA: NOVI PAZAR, JAVNO SE ODRIČE EDISA FETIĆA, neće mu biti DOBRO kada ovo čuje... (foto)
STIŽE POP PRLE: Porfirije sjutra dolazi u Berane

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije doputovaće sjutra u Berane, kako Read more