IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEDOMIR Jovanović: KO JE IVICA DAČIĆ, DA POZIVA NA HAPŠENJE NENADA ČANKA?

Čedomir Jovanović se oglasio na ovoj društvenoj mreži, a njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

“Dačić nema ni moralno, a ni i političko pravo da poziva na hapšenje i proterivanje Nenada Čanka.

Podsetio bih predsednika skupštine Srbije, Ivicu Dačića, da njegov predlog, da se uhapsi Nenad Čanak i da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru, nije u njegovoj nadležnosti. Crna Gora je samostalna država i oni sami odlučuju kome da uskrate gostoprimstvo, a i koga da liše slobode zbog delovanja unutar njihovih granica.

Predsednik srpskog parlamenta se ovom izjavom svrstava na stranu onih koji se na grub način mešaju u unutrašnja pitanja samostalne Crne Gore.

Potpuna je besmislica i Dačićeva izjava da se Nenad Čanak odlaskom u Crnu Goru „profiliše pred izbore“. Čanak i malobrojni političari u Srbiji koji se zalažu za građansku Srbiju, uvek su stajali rame uz rame sa istomišljenicima u našem regionu i nikada nisu ni pomislili da menjaju svoje političke stavove, od početka svog političkog delovanja do danas.

Čitaj još:   U CRNOJ GORI se kriju DVA KLJUČNA SARADNIKA klana VELJE NEVOLJE, Srbija traži hitno izručenje! (foto)

To se sigurno ne može reći za partiju koju vodi Ivica Dačić, a koja je Srbiju uvukla u ratove sa skoro svim bivšim jugoslovenskim republikama, koja je ušla u sukobe sa NATO i tako izgubila i Kosovo i zbog koje jedva da ima Srba tamo gde su navodno Srbe branili. I zato Dačić nema nikakvo ni moralno, a ni političko pravo da poziva na hapšenje i proterivanje Nenada Čanka iz susedne države.

Istina je da su Srbija i Crna Gora uspele bez rata da se rastanu, ali izgleda da Miloševićevom potrčku iz najsramnijeg vremena srpske istorije to nije po volji, pa danas želi da deli savete i pravdu susedima u ovom osetljivom trenutku.

Crna Gora će sama naći put do bolje budućnosti, duboko verujem u njenu multietničku, građansku i evropsku perspektivu. I odavno je sposobna da sama odlučuje o svemu”, napisao je Jovanović.

izvor: sandzacke.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more