IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crnogorski Pokret: KRSTILI SU KRVLJU CRNOGORCE i iskopali međunacionalni jaz

Oružana sila kvislinških vlasti iz Podgorice, za račun Srbije, na Cetinje je nasilno ustoličila kvislinga i velizdajnika Joanikija II, nasljednika vladike Joanikija I koji je za račun italijanskih i njemačkih okupacionih vlasti, u Drugom svjetskom ratu utvrđivao okupacioni poredak, saopštili su iz Crnogorskog pokreta .

Oni ističu da tako podlačkih neprijatelja, kao što su beogradski satrapi i njihove podgoričke sluge, u istoriji nijesmo imali.

“Nasiljem su ustoličili Joanikije II koji otjelovljuje ekspanizionističke težnje militarističkih i velikosrpskih beogradskih krugova i svetosavske popovske aristokratije namjerne da s Cetinja isprovociraju zlo i uvedu Balkan u nove nesreće. Njegova politička filozofija se vrhuni u srebrničkom genocidu.  Dok s prijestonoga Cetinja, njegov pretpostavljeni, Porfirije, koji reprezentuje mračnjake i grobare pravoslavnoga hrišćanstva poručuje da nijesu došli da bilo šta ukradu ili bilo koga da ugroze…

To nam govori onaj koji reprezentuje crkvu koja je 84 manastira, 720 crkava i cijelu crnogorsku kulturnu baštinu nezakonito upisala na Srbiju; onaj koji je podlački i lešinarski digao na noge cijelu Evropsku Uniju i stavio je u funkciju Beograda, tvrdeći da se u Crnoj Gori vodi rat protiv hrišćanstva, samo da bi nam uz njihovu pomoć srušio ustavni poredak”, poručuju iz Crnogorskog pokreta.

Čitaj još:   APEL BEOGRADU: Ogradite se od učestalih zloupotreba državnih znamenja i simbola SRBIJE... (foto)

Oni podsjećaju da je juče demonstriranim nasiljem na Cetinju i ispaljenim gumenim mecima u demonstrante “krstili su krvlju Crnogorce i iskopali međunacionalni jaz koji se više ne može premostiti”.

“Ova dva predvodnika skupine zatucanih vjerskih fanatika umišljaju da su etnički Crnogorci kmetovi Srpske crkve koji ljube lance. Oni nijesu svjesni da su jučerašnjim aktom objavili svojevrsni rat i državi i narodu i da će Crnogorci prema toj činjenici da se ravnaju”, navode iz Crnogorskog pokreta.

izvor: standard.me