IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ĐELJOŠAJ: Joanikije da se ogradi od onih koji su pjevali „Kad se vojska na Kosovo vrati“(video)

To što su sveštenici, tokom ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, pjevali stihove: “Kad se vojska na Kosovo vrati…”, može se, smatra predsjednik Opštine Tuzi i Albanske alternative Nik Đeljošaj, posmatrati i u kontekstu poziva na rat. Smatra da prostora ima i za djelovanje tužilaštva.

“Kada vidim ovakve ispade pojedinih sveštenika SPC, početno mi je žao tih ljudi. Ja i danas, ipak, šaljem poruku suživota, uvažavanja i dijaloga. Ovo vidim kao zloupotrebu vjere, jer to više nije ni politika, Kosovo je nezavisna država. Meni je neshvatljivo da neko iz crkve poziva vojsku ,to znači da poziva na rat. Smatram da tu ima elemenata i za tužilaštvo, da se ispita”, kazao je Đeljošaj.

On je dodao da bi mu bilo drago kada bi se novi mitropolit ogradio od takvih.

Čitaj još:   Erdogan, na ceremoniji, Grci bijesni napustili svečanost, otvaranja plinskog koridora TANAP... (foto i video)

“Iskreno mi je žao tih ljudi i bilo bi mi drago kada bi se novi mitropolit ogradio od takvih i u neku ruku udaljio iz manastira, jer ukoliko neko ima mogućnost da iz vjerskih objekata poziva na rat, to nije dobro. To pravi veliku štetu i samoj crkvi”, smatra Đeljošaj.

izvor: portalluca.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more