IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PUTINA DOTUKLA VIJEST O SMRTI PRIJATELJA: Dvaput naslonio glavu na njegov kovčeg sa… (foto i video)

Ruski vođa dvaput je naslonio glavu na kovčeg Ziničeva koji je ležao u kovčegu ogrnut državnom zastavom…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti… petak, 10.09.2021… 19: 49… PUTINA DOTUKLA VIJEST O SMRTI PRIJATELJA: Dvaput naslonio glavu na njegov kovčeg sa… (foto i video)

Ožalošćeni ruski predsjednik Vladimir Putin izgledao je shrvano dok se u petak opraštao nad otvorenim kovčegom od svog ministra za hitne slučajeve – i bivšeg osobnog tjelohranitelja – koji je u utorak umro ‘pokušavajući spasiti čovjeka’.

Ruski vođa dvaput je naslonio glavu na kovčeg Evgenija Ziničeva (55) koji je ležao u kovčegu ogrnut zastavom Rusije.

Ziničev je poginuo u Norilsku tokom međuresornih vježbi zaštite arktičke zone, no iz ministarstva nije pojašnjeno o kakvom je incidentu bila riječ niti ko je čovjek kojeg je spašavao.

Čitaj još:   CRNA GORA NA NOGAMA: Procurila prepiska sa SKY aplikacije, „Škaljari“ planirali za izazivanje nereda i terorizma u izbornoj noći- "MORAMO SKUPŠTINU DA ZAPALIMO..."

Međutim, prema pisanju ruskih medija, Ziničev je poginuo dok je spašavao snimatelja RT-a koji se okliznuo i pao u vodu. Ministar nije uspio u svom naumu – obojica su preminula u helikopteru na putu prema bolnici.

Ziničev je karijeru započeo kao oficir KGB-a krajem 1980- ih, a nastavio je služiti u Saveznoj sigurnosnoj službi Ruske Federacije i to u postsovjetskom periodu. Dok je bio u FSB-u, pratio je Putina na poslovnim putovanjima.

Čitaj još:   NEKI OD KORISNIH TRIKOVA: Zašto plačemo dok sjeckamo luk? Postoji razlog, ali i savjet kako to spriječiti! (foto, video)

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more