IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA DO NEBA: Dječak AHMED stradao, na njega pala konstrukcija gola, dženaze na mezarju Kazići… (foto)

Vijest koja je stigla iz Turbeta kod Travnika potresla je bh javnost, tragedija dvanaestogodišnji Ahmed Saldum smrtno je stradao nakon što je u školskoj sali na njega pala konstrukcija gola…

TRAVNIK: BiH. Crna Hronika, vijesti… subota, 11.09.2021… 00: 59…  TUGA DO NEBA: Dječak AHMED stradao, na njega pala konstrukcija gola, dženaze na mezarju Kazići… (foto)

Na društvenim mrežama objavljeno je mjesto i vrijeme dženaze malenog Ahmeda Salduma…

Dječakov daidža, Nermin Švraka ranije je danas za medije izjavio kako je cijela porodica potresena događajem, te kako zbog ovoga traže hitnu smjenu školske direktorice.

Švraka je istakao da su djeca iz Ahmedovog razreda doživjela veliku traumu.

Cijeli razred je doživio traumu za cijeli život. Svoje dijete neću slati u školu dok se ne skloni ta direktorica i dok svi u lancu ne odgovaraju. Policija je obavila uviđaj, ja sam stigao nakon sat i nije bilo ničega u sali”, rekao je Švraka.

Čitaj još:   PANIKA U BEOGRADU, VUČIĆEVI MEDIJI VRIŠTE: UNIŠTAVAJU REPUBLIKU SRPSKU"

Objavljen je datum i mjesto dženaze Ahmeda Salduma. Njegova dženaza obavit će se sutra poslije ikindije namaza na mezarju Kazići.

Od malenog Ahmeda opraštaju se i na društvenim mrežama.

“Tuga do neba. Počivaj u miru mali anđele, a roditeljima iskreno saučešće”

“Dječak za primjer… strašna tragedija. Molim Allaha dž.š. da ti podari lijepi džennet, a babi Fuadu i mami Ermini puno sabura. Tuga do neba”

“Duša draga, da ti dragi Allah dž.š. podari lijepi džennet, a porodici sabur, samo su neki od komentara na društvenim mrežama…

http://iBalkan.net