IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODRŽAO TENISKI ČAS PRVOM NA PLANETI: Rapsodija Medvedeva- Rus šampion US opena… (foto i video)

Za svega dva sata i minuta Medvedev je riješio pitanje pobjednika, na servis Đokovića se perfektno branio, pogotovo pasing- šotom iz ćoškova…

NEW YORK: Svijet, Sport, tenis, vijesti… ponedeljak, 13.09.2021… 00: 49…  ODRŽAO TENISKI ČAS PRVOM NA PLANETI: Rapsodija Medvedeva- Rus šampion US opena… (foto i video)

HOĆELI TO BITI POČETAK Nove teniske ere i nikada nije djelovao bliže: Danjil Medvedev je održao teniski čas prvom igraču svijeta Novaku Đokoviću u pobjedi 6: 4, 6: 4, 6: 4 u finalu US opena, za prvu gren slem titulu karijere.

Novak Đoković je propustio istorijsku šansu, vjerovatno jedinu u karijeri, da osvoji sva četiri gren slem turnira u godini. Na rekordnu 21. gren slem titulu karijere čekaće makar do Australijan opena naredne godine. Ovo je ipak momenat za Medvedeva – Rus se revanširao teniseru iz Srbije za poraz 3:0 u Melburnu u februaru.

Za svega dva sata i minuta Medvedev je riješio pitanje pobjednika. Od starta mu se isplatila riješenost da igra potpuno napadački na svoj servis, čak je skoro uvijek na drugi servis rizikovao duplu grešku, samo da ne prepusti inicijativu rivalu. Na servis Đokovića se perfektno branio, pogotovo pasing-šotom iz ćoškova…

Čitaj još:   AUSTRALIAN OPEN: Neuništivi Nadal preokrenuo 0: 2 Medvedeva i osvojio rekordni 21. grand slam... (foto, video)

Beograđanin je djelovao umorno, pokušavao je da poene skrati servis-volej igrom, a kako je meč odmicao sve više je griješio na mreži. Ostaje na tri titule na US openu, a prvi put je u karijeri u finalu ovog turnira imao očiglednu naklonost publike u Njujorku.

Čak 16 asova imao je Medvedev u ovom meču, sve krizne situacije rešavao je odličnim servisom. Četiri puta napravio je brejk, a rivalu samo jedno, u završnici i suočen sa pritiskom, dozvolio da mu oduzme servis- gem.

Prednost u vinerima bila je 38: 27 za novog šampiona, koji je finale istog turnira izgubio 2019. godine. Medvedev je spasio prvih pet brejk- lopti velikog rivala.

Rusi su dočekali prvog gren slem šampiona nakon Marata Safina 2005. god, a ovo je bilo treće finale za njega na nekom od četiri najveća turnira sezone …

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more