IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NASER ORIĆ PORUČUJE: “Plašim se samo dragog ALLAHA i nikoga drugog”

Plašim se samo dragog Allaha i nikoga drugog, naglasivši da je on nevin čovjek i ima pravo da uredno sa svojim pasošem ide gdje god poželi kazao je Orić.

Kako je živjeti u konstantnom progonu i nakon niza oslobađajućih presuda na međunarodnim i domaćim sudovima, za Dobar dan BiH govorio je Naser Orić koji je nedavno izjavio: „Moja likvidacija je prioritet političkog i obavještajnog vrha Srbije“.

Gost današnje emisije Dobar dan BiH bio je Naser Orić, ratni srebrenički komandant.

Inače, jutros je uhapšen Behudin Husić, po potjernici Okružnog suda u Bijeljini. Orić smatra da je ovo nastavak progona Srebreničana?

-Oni ne odustaju od svog plana, a to je progon Bošnjaka. Znači, onaj plan i program kojeg su imali 90-ih oni ga sprovode od tad pa do sad. Tada je bilo u nekom oružanom smislu, s oružjem, sada to rade jednim političkim putem, koristeći raznorazne političke intrige, koristeći „rupe“ u zakonu i razne lobije koji vrše pritisak na neke koji bi pomogli državi BiH ili da uspore, da nikako ne vide to što oni rade.

Ne prestaju srbijanski progoni i zastrašivanje pripadnika Armije RBiH. Orić je ističe da se pored nedavno uhapšenog Edina Vranja, mnogi nalaze na „famoznim spiskovima“.

-Imate jedan spisak, čitao sam ga još 1992. godine gdje su Esmu Kiverić, ženu koja uopće nije bila na prostorima gdje su se dešavala borbena dejstva, žena je izbjegla prije rata u treće zemlje. Ona je bila na spisku broj jedan u pojasu rijeke Drine kao ratni zločinac, jedan od organizatora, fundamentalista. Tako da i ovi svi spiskovi sada, vrlo perfidno rade te obavještajno-sigurnosne agencije Srbije gdje oni traže ljude koji bi u nekom eventualnom periodu mogli pripremiti, organizovati na bilo koji način da iskoče kao lideri, oni u tome perfidno nažalost imaju tijela koja se bave samo tim stvarima i rješavaju na taj način – kazao je Orić.

Čitaj još:   Erdoganova supruga među 10 najuticajnijih muslimanki i muslimana na planeti... (foto)

Dodaje da se ništa nije promijenilo, samo što se sada „ne govori“ oružjem, istakavši da sada perfidnijim načinom pokušavaju da izbalansiraju geocid s jedne strane, s druge strane da naprave od sebe žrtve…

Prema srbijanskoj međunarodnoj potjernici Orić je svojevremeno uhapšen u Ženevi, pa je Francuska nakon nekog vremena odbila da ga izruči Srbiji i oslobođei je, prije toga je oslobođen u Hagu, a poslije toga na Sudu Bosne i Hercegovine. I nakon svih tih procesa i oslobađajućih presuda, Orić nema mira – kazao je svojevremeno da ga Srbija nikada neće prestati progoniti.

-Srbija misli da može da napravi balans ako uhapsi, procesuira, presudi Naseru Oriću ili presudom ili nekim metkom. Misle da mogu izbalansirati genocid koji se desio u srednjem Podrinju, međutim, grdno se varaju. Međutim, za genocid je vrlo jasno rečeno, međunarodni sudovi u svijetu, svi drugi sudovi, sav narod na zemaljskoj kugli zna da je tadašnji režim i srbijanska vojska sa vojskom RS-a napravili su genocid u srednjem Podrinju, odnosno u zaštićenoj enklavi Srebrenica, tako da moja glava im neće moći napraviti balans, ali da ne odsutaju, to vidim ovih dana da su angažovali te „pse rata“, angažovali su razne strukture koje užurbano rade na mojoj likvidaciji, ali evo ja ih čekam, i to je moj život – kazao je Orić za DDBiH.

Posljednji progon u nizu koji se odnosi na njega jeste dovođenje u vezi njega i ubistva Radovana Stojičića Badže 1997. godine u Beogradu. Kazao je da ga je ubila BIA koja za sva ubistva koja je počinila želi okriviti upravo Orića i da je njegova likvidacija jedan od prioriteta srbijanskog političkog i obavještajnog vrha.

Čitaj još:   NASER ORIĆ: NIGDJE NA SVIJETU OSIM U SREBRENICI DŽELAT NE VLADA NAD ŽRTVOM

Ratnog komandanta smo upitali plaši li se za svoj život i sigurnost, a on nam je kratko i jasno odgovorio:

Plašim se samo dragog Allaha i nikoga drugog, naglasivši da je on nevin čovjek i ima pravo da uredno sa svojim pasošem ide gdje god poželi.

izvor: SB

NASER ORIĆ DAO DIJAGNOZU: “VULIN je BUDALA odnosno DVORSKA LUDA Beograda”

Na današnju izjavu ministra policije Republike Srbije Aleksandra Vulina koji je na Read more