IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: U javnom gradskom prevozu, koliko se poštuju epidemiološke mjere… (foto)

Ovih dana se u saobraćaj uglavnom puste prestari mali češki tramvaji, dok se u remizi “kisele” veliki, noviji tramvaji…

SARAJEVO:BiH,Putovanja,Zanimljivosti, vijesti, utorak, 14.09.2021… 09: 59… SARAJEVO: U javnom gradskom prevozu, koliko se poštuju epidemiološke mjere… (foto)

Epidemiološke mjere poput nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, držanje distance, nošenje maski na autobuskim, tramvajskim i drugim stajalištima, nikada nisu prestale važiti na papiru, ali zato u praksi jesu.

Da je tako može se svakodnevno vidjeti u Sarajevu, pogotovo ako se vozite javnim gradskim prijevozom. Tako su svako jutro tramvaji puni, a u kojima samo rijetki imaju zaštitnu masku na licu. Ista situacija je i na tramvajskim stajalištima gdje također niko ne nosi maske, a situacija sa delta sojem se pogoršava.

Čitaj još:   SARAJEVO- U parku ispred Predsjedništva BiH pronađeno beživotno tijelo: Policija i Hitna pomoć na terenu... (foto)

Jutarnjim gužvama svoj “skromni” doprinos da i preduzeće GRAS koje svako jutro u vrijeme špice u gradu, kada se ide na posao, u školu, u saobraćaj uglavnom puste prestare male češke tramvaje, dok se u remizi “kisele” veliki, noviji tramvaji.

izvor Faktor.ba

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more