IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVE JE NA PRODAJI: Mercedes nudi zaposlenima ogromnu sumu da napuste kompaniju… (foto i video)

Samo u šest njemačkih fabrika postoji rizik od 20.000 otpuštanja radnika, direktor Daimlera Ola Källenius objavio program otpremnina koji je, prema tvrdnjama firmi, dobrovoljan…

MINHEN: Svijet, Ekonomija, vijesti… utorak, 15.09.2021… 00: 19… SVE JE NA PRODAJI: Mercedes nudi zaposlenima ogromnu sumu da napuste kompaniju… (foto i video)

Njemačka automobilska kompanija Daimler AG suočavala se s velikim promjenama tokom restrukturiranja. 

Naime, s jedne strane, grupa će se ove godine podijeliti u dvije nove, nezavisne firme: Mercedes- Benz za automobile i kombije te Daimler Truck za kamione i autobuse.

Proizvođač automobila, s druge strane, želi da postane klimatski neutralan prije 2039.god da svoju proizvodnju potpuno pretvori u elektromobilnost. Međutim, da bi mogao finansijski podnijeti velika ulaganja, Daimleru slijedi stroga štednja i to će imati dalekosežne posljedice na zaposlene Grupe.

Samo u šest njemačkih fabrika postoji rizik od 20.000 otpuštanja radnika. Direktor Daimlera Ola Källenius je objavio program otpremnina koji je, prema tvrdnjama tvrtki, dobrovoljan.

Čitaj još:   ”Danas nam je hljeb i mlijeko donio ‘Spiderman’: Hvala mu na tome, Volimo ga..." (foto i video)

Inženjer u ranim 40- ima koji je u firmi došao nakon završetka studija može se nadati otpremnini do 400.000 eura, a ponuda za odlazak već je prihvatila više od 3.500 zaposlenika, saznaje Business Insider.

Portparol firme ukazuju na to da ovaj broj ne uključuje zaposlene koji su napustili Daimler u djelimičnoj penziji ili su otišli u penziju. Inače bi broj bio znatno veći, rekao je portparol.

Nisu svi oduševljeni programom otpremnina.

Ne želimo otpremnine rekao je svoje viđenje da njemački mediji zaposleni u Untertürkheimu, koji bi radije vidio novac uložen u daljnji razvoj. Posao trenutno ide dobro. Odlazak nekih kolega bi zato napravio “rupe”…

izvor agencije

Šehović: Udružimo se i ODBRANIMO građansku CRNU GORU pred naletom ŠOVINIZMA…

Ovako koncipirana marionetska vlast nas svakim danim sve više udaljava Read more