IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CETINJE: Građani dočekali odbornike na ulazu u zgradu Prijestonice: ”Mučite, sram vas bilo”, uzvratili mu ”Đ**re izdajničko”… (foto i video)

Odbornik URE Cetinjanima: ”Mučite, sram vas bilo”, građani uzvratili: ”Đ**re izdajničko”

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 15.09.2021…00: 49…CETINJE: Građani dočekali odbornike na ulazu u zgradu Prijestonice: ”Mučite, sram vas bilo”,uzvratili mu ”Đ**re izdajničko”… (foto i video)

Odbornik Građanskog pokreta URA u Skupštini Prijestonice Cetinje Slavko Janković izvrijeđan je jutros uoči početka sjednice na kojoj će se razmatrati Građanska inicijativa za vraćanje Cetinjskog manastira u vlasništvo Crnogorske pravoslavne crkve (CPC).

Grupa građana dočekala je odbornike na ulazu u zgradu Prijestonice Cetinje, a Jankovićevo pojavljivanje je posebno iziritiralo okupljene Cetinjane.

– Đu**e izdajničko- bila je jedna od uvreda upućena Jankoviću.

Podsjećamo, osnov za raspravu o vraćanju Cetinjskog manastira u vlasništvo Crnogorske pravoslavne crkve je peticija koju je potpisalo 600 građana Cetinja.

Čitaj još:   SVE SA CETINJA: Građani probili još jednu blokadu, policija spustila štitove...(video)

U obrazloženju se navodi da bi usvajanjem inicijative kroz legitimnu odluku lokalnog parlamenta, bilo uspostavljeno poštovanje Ustavom garantovanih ljudskih prava i ispravljanje istorijske nepravde.

Ističe se da su svetinju, čije vraćanje traže CPC- u, gradile generacije Cetinjana i Crnogoraca, među kojima i preci potpisnika inicijative.

„Da bi ona već decenijama bila nedostupna i zabranjena za korišćenje vjernicima i sveštenstvu CPC i suverenističkim građanima Prijestonice “, kaže se u zahtjevu.

izvor pobjeda.me

CETINJE: Cijeli niz marica i policajaca oko Cetinjskog manastira… (foto i video)

Nije poznat razlog prisustva toliko brojnih snaga policije, s obzirom Read more

CETINJE: Zbog molotovljevog koktela uhapšena jedna osoba… (foto i video)

Osoba će biti privedena uz krivičnu prijavu državnom tužiocu u Read more