IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IDE ILI OSTAJE: Umjesto Mile Dodika u Predsjedništvo BiH dolazi Nenad Stevandić? (foto i video)

Dodik pokazao da sve karte baca upravo na izbore 2022. god jer zna da su za njegovu stranku ovi izbori biti ili ne biti- kazao je prije tri mjeseca Mirko Šarović, predsjednik SDS- a…

BANJA LUKA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 15.09.2021…00: 19… IDE ILI OSTAJE: Umjesto Mile Dodika u Predsjedništvo BiH dolazi Nenad Stevandić? (foto i video)

Postoje kuloarske priče da bi Milorad Dodik trebao napustiti svoju poziciju u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i da će naredne godine voditi Vladu Republike Srpske.

Time bi Dodik pokazao da sve karte baca upravo na izbore 2022. godine jer zna da su za njegovu stranku ovi izbori biti ili ne biti – kazao je prije tri mjeseca Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

O Dodikovom odlasku iz Predsjedništva BiH govori se već nekoliko mjeseci. Jedna struja unutar SNSD- a ga podržava u tome, dok druga smatra da treba ostati u Sarajevu do kraja mandata…

Oni koji ga podržavaju da se vrati u Banju Luku i od Radovana Viškovića preuzme Vladu RS- a, njegovi su odani stranački ljudi koji vide, kao i on sam, da je pogubio konce unutar SNSD- a koji je napravio prije više od dvije decenije.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 31. avgust 2021. godine

Smatraju da bi preuzimanjem entitetske vlade uspio napraviti obrat i ojačati stranku kao što je to uradio u aprilu 2006. godine kada je samo šest mjeseci prije izbora, što su mnogi smatrali političkim samoubistvom, preuzeo Vladu od SDS-a te ubjedljivo pobijedio na izborima u oktobru.

Drugi koji glasno navijaju da ne dolazi, oni su koji bi da i dalje rade na rasturanju SNSD-a.

Prema informacijama iz ove stranke do kojih je došao jedan portal iz BiH, najozbiljniji kandidat da ga na temelju Zakona o popuni upražnjenog mjesta člana Predsjedništva BiH zamijeni u Predsjedništvu BiH do sada je bio Nebojša Radmanović.

No, izgleda da Dodik smatra kako Radmanovića ne treba kupovati jer mu je odan, te se sve glasnije govori o tome da bi državni zastupnik i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić mogao biti njegova zamjena do kraja mandata.

Zašto baš Stevandić?

Nakon što je izgubio vjernog koalicionog partnera DNS i Nenada Nešića, Dodik sada ne bi da ostane i bez Ujedinjene Srpske i Nenada Stevandića, koji je posljednjih mjeseci javno izražavao svoje nezadovoljstvo zbog odnosa unutar koalicije te čak najavljivao da bi na Opće izbore 2022. njegova stranka mogla izaći samostalno.

Čitaj još:   "ZNATE LI DA JE NOVI PAZAR BIO GRAD DŽINSA": Da li se i danas rado vraća na čuvenu pijacu... (foto i video)

izvor Faktor.ba

HAPŠENJE NA GRANICI: Nabavili LAŽNE PCR testove u kafani u NOVOM PAZARU…

Kosovska policija zabilježila je jutros još jedan pokušaj prelaska sa Read more

Dnevni horoskop za 18. septembar 2021. godine

Ovan bez realizacije, Bik sa prijateljima, Blizanci zauzeti, Rak radi Read more