IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAKVA TUGA: U Sarajevu preminula glumica Sanja Burić (video)

Glumica Sanja Burić preminula je sinoć u Sarajevu u 49. godini nakon borbe s teškom bolešću, potvrđeno je Klixu sa Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo (ASU).

Burić je rođena 10. marta 1973. godine u Sarajevu. Studirala je u Međunarodnoj teatarskoj školi Jaques Lecoq u Parizu, Cours Florentu u Parizu i Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Osim što je bila redovna profesorica na ASU, Burić će ostati zapamćena i po ulogama koje je ostvarila u brojnim televizijskim i filmskim ostvarenjima: “Crna hronika”, “Grbavica”, “Dobro uštimani mrtvaci”, “Viza za budućnost”, “Kod amidže Idriza”, “Na putu”, “Teško je biti fin”, “Ljeto u zlatnoj dolini”, “Pun mjesec”…

Ostvarila je značajne uloge i na teatarskim daskama, a djelovala je u Narodnom pozorištu Sarajevo, Kamernom teatru 55, na Otvorenoj sceni Obala (ASU), u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Pozorištu mladih Sarajevo…

Nakon što je bh. javnost zatekla tužna vijest da je glumica Sanja Burić iznenada preminula u 48. godini, kolega i glumački velikan Senad Bašić za portal “Avaza” kazao je kako će mu Burić ostati u lijepom sjećanju. 

Čitaj još:   KIŠA SE PREDOMISLILA, TEMPERATURE U PADU...

– Uvijek smo divno sarađivali i radili. Vjerujte mi, često znam da kažem stari gledaju kako mladi umiru. Neko naopako vrijeme je došlo – rekao nam je Bašić. 

Bašić i Burić su zajedno radili na jednom od najpopularnijih filmova bh. kinematografije – “Kod amidže Idriza”, režisera Pjera Žalice, gdje je Sanja tumačila lik Šejle, a Senad Fuketa. 

Datum komemoracije biće odlučen naknadno te će biti objavljen na zvaničnoj stranici sarajevske akademije.

izvor: agencije

UŽAS: Autobus sletio sa puta u Vakufu, povrijeđen veliki broj putnika… (foto)

Prevrnuo se autobus nakon što se sudario sa putničkim vozilom, Read more

HAPŠENJE U NOVOM PAZARU! Policija lišila slobode M.S. zbog organizovanja igara na sreću

NOVI PAZAR – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Novi Read more