IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK NA GRANICI BIH: Švercovali kalašnjikove i bombe, pa krenuli u HERCEGOVINU po paket… (foto)

Doznaje se kako su Francuzi, u svoju odbranu, izjavili tek da su prihvatili ponudu neimenovanih naručitelja da za protuvrijednost od 5.000 eura odu u BiH i tamo preuzmu paket kojeg trebaju prevesti u Francusku…

LJUBUŠKI: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak 16.09.2021… 10: 39… ŠOK NA GRANICI BIH: Švercovali kalašnjikove i bombe, pa direktno i krenuli u HERCEGOVINU po paket… (foto)

PIŠE AHMET KALAJDŽIĆ

Krajem prošle sedmice na graničnom prijelazu Nova sela između Ljubuškog i Metkovića oko 1 sat po ponoći pred spuštenom rampom iz smjera susjedne Bosne i Hercegovine i GP Bijakovići, zaustavili su se Francuz i pratilja. Nervoza je bila očita tokom čekanja na dovršetak skeniranja pasoša kod oboje saputnika, piše Dubrovački vjesnik.

Na kraju je utvrđeno kako su u vozilu, neprijavljena skrivali čak 12 “kinder- jaja”, što je drugi naziv za ručne bombe M- 75. Taj proizvod kragujevačke vojne fabrike Crvena zastava, zbog dodatka koji pri aktiviranju otpadne, poznat je i pod nazivom “kašikara” koja u radijusu od 10 do 12 metara može raniti tridesetak osoba.

No, to nije bio kraj čuđenju policije i carinika: u vozilu se nalazilo i nekoliko kalašnjikova. Navodno, riječ je bilo o “cigankama”, odnosno kalašnjikovima proizvedenim u Kragujevcu.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 8. jul 2020. godine... (foto)

Zaspao na ispitivanju

Naravno, Francuzi su uhapšeni i privedeni dežurnom općinskom državnom odvjetniku u Metkoviću, a potom prepraćeni u Dubrovnik gdje je tokom saslušanja kod suca istrage došlo do neobične situacije.

Naime, tokom ispitivanja je Christophe B.P.(41) iz Annecya zaspao, dok se Isabelle M-J.C. (53), kako je sama priznala, neudana majka dvoje djece dobrog imovnog stanja iz Lovagnya, počela doslovce tresti te je sâma zatražila metadonsku terapiju!

Njezin prijatelj je ubrzo odveden u dubrovačku Opću bolnicu gdje je na Odjelu psihijatrije boravio dva dana, da bi se uskoro ponovno susreli u dubrovačkom zatvoru jer im je sudac istrage, zbog opravdane bojazni od bijega, kao stranim državljanima odredio mjesec dana istražnog zatvora.

Dubrovački vjesnik neslužbeno doznaje kako su Francuzi, u svoju odbranu, izjavili tek da su prihvatili ponudu neimenovanih naručitelja da za protuvrijednost od 5.000 eura odu u BiH i tamo preuzmu paket kojeg trebaju prevesti u Francusku.

Lako je zaključiti da se iza ne baš osobito pametno sročene laži krije prikrivanje uloge “mazgi”, kako se u slengu nazivaju osobe što za novac ili drogu, za račun treće strane prevoze neki nezakoniti teret.

Čitaj još:   Sonja Biserko, rekla istinu o nastanku RS- a: Mediji, koje kontroliše VUČIĆ potpuno IZLUDILI... (foto)

izvor dubrovački vjesnik.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more