IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TIHI UBICA BRAKA: Šta je smrtonosnije od novca i seksa… (foto i video)

Razlog zbog kojeg se većina brakova završava razvodom su neispunjena očekivanja…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Crna Hronika, petak 17.09.2021… 11: 59… TIHI UBICA BRAKA: Šta je smrtonosnije od novca i seksa… (foto i video)

Na pitanje zašto brakovi propadaju, većina bi odgovorila da je uzrok loš seksualni život, finansijska situacija ili nedostatak komunikacije. Međutim, ove tri stvari su zapravo samo simptomi pravog uzroka.

Pravi ubica

Odgovor će vas možda začuditi isprva, ali sasvim je logičan.

Razlog zbog kojeg se većina brakova završava razvodom su neispunjena očekivanja.

Samo razmislite na koliko ste neispunjenih očekivanja naišli već tokom prvog mjeseca braka ili zajedničkog života?

U glavi je jedna slika o tome kako odnos sa partnerom treba da izgleda, ali u realnosi stvari nisu baš tako jendostavne.

Neispunjena očekivanja nisu samo problem u braku, već i životni problem. Nije važno kojim se poslom bavite, da li ste nezaposleni, mladi ili u godinama, singl ili u vezi– niko nije imun na njih.

Evo primera.

I danas, kad se na svim frontovima borimo za jednakost muškaraca i žena, gomila muškaraca priželjkuje i zamišlja sledeće– on dolazi kući s posla i na stolu ga čega ukusna večera koju je pripremila njegova savršeno dotjerana žena. Onda oni i njihovo djete od dvije godine sedaju da jedu. Svi se smiju, djete ne promašuje usta, niko ništa ne prosipa, završavaju sa jelom u isto vrijeme. Zatim ustaju od stola i odlaze u zajedničku šetnju.

To su očekivanja, scenario koji čuči negdje u glavi iako je potpuno nerealan.

Čitaj još:   NIJE ČUDO ŠTO SE SVE OVO DESILO U SRBIJI NA VELIKI PETAK: "MUŽA POREDI SA ISUSOM..." (foto i video)

Realnost

Muž dolazi sa posla s pola sata zakašnjenja i ulazi u stan koji izgleda kao da je pala atomska bomba. Večera ne samo nije gotova, već nije ni planirana. Dvogodišnje djete je gladno i nervozno, pa počinje da plače. Muž zatiče ženu kako radi za laptopom, pokušavajući da preda svoj projekat i to prije krajnjeg roka. Pita je “šta ima da se jede”, a ona ga ošine pogledom kao i svaka majka koja čuva djete i radi od kuće.

Muž potom uzme djete i ode u kuhinju da napravi večeru. U frižideru je obilje ničega i jedino što zatiče je nekakav sir. Pravi sendvič sa tim sirom, hrani djete i ostavlja haos u kuhinji. Po cijelom stanu su razbacane igračke koje samo čekaju da ih neko nagazi i izvrne zglob. Na kraju se on i njegova žena bace na kauč, izbegavajući kontakt očima i niko se ne javlja da očisti kuhinju (niti bilo koji drugi dio stana).

To je relnost koju živimo. Zapažanjem onoga što je oko vas, samo jasnije vidite kako to nije ono što ste zamislili.

Kao rezultat nesklada ova dva nastaju frustracije…

Šta sad

Iako su ova dva scenarija malo preterana, vjerovatno ste nešto slično doživeli. Niko ne kaže da ne bi trebalo da imate ikakva očekivanja. Realna očekivanja, koja su dobro iskomunicirana, mogu biti sjajan vodič kroz odnos.

Međutim, kada se desi da vaša očekivanja nisu ispunjena baš onako kako ste planirali, najbolje što možete da učinite jeste da ih, barem na trenutak, zaboravite.

Čitaj još:   IDU CRNE PROGNOZE STRUČNJAKA WHO- a: Život bi se mogao vratiti u normalu tek... (foto)

Stavite sve vaše idealne scenarije sa strane i suočite se sa realnošću koju živite. Pogledajte šta možete da učinite da bi popravili trenutnu situaciju. U suprotnom, naći ćete se u sred braka koji propada.

Kada spustite loptu, onda porazgovarajte sa partnerom, ali prije toga razmislite zašto očekujete ono što očekujete i da li je to zaista izvodljivo.

izvor zadovoljna.rs

Dnevni horoskop za 19. oktobar 2021. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

VUČIĆ U SEVDAHU PJEVA: “Tamo daleko”… (foto, video)

Vučić, koga rijetko možete vidjeti u nekoj opuštenoj atmosferi, zapjevao Read more