IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POBJEDA NOVOG PAZARA

II kolo Pionirske lige FS region Zapadna Srbija

U utakmici drugog kola pionirske lige regiona Zapadna Srbija, pioniri Novog Pazara su kao domaćini u Šutenovcu dočekali ekipu OFK Ras u gradskom derbiju. Kao i svaki derbi i ova utakmica je obilovala borbenošću, prilikama, dobrim akcijama ali je na kraju rezultatom 2:0 slavio sasvim zasluženo bolji tim iz ovog duela.

Već u početnim minutama utakmice Redžović upošljava Društinca koji ne zahvata loptu najbolje,na nju natrčava Šaćirović i pogadja malu mrežu gola Rasa ali sa spoljnje strane.

Nakon toga nova dobra prilika za „Plave“, kapitena Doljanac šalje loptu za Šaćirovića koji odlično prolazi i šutira iskosa, lopta pogadja stativu, odbija se ali Redžović ne uspijeva da je prihvati i ona završava u rukama golmana Rasa. U 11. minutu korner za Novi Pazar,U gužvi u kaznenom prostoru Rasa nakon nesigurne intervencije Milentijevića, koji je ispustio loptu, nisu uspjeli plave da se snadju i smjeste je u mrežu iza njegovih ledja.

Bilježimo nakon toga i šut Ćurkiča no ovoga puta čuvar mreže Rasa siguran. Sve ove prilike kao da su bile uvod u vodeći gol Novog Pazara. Anes Društinac prolazi po lijevoj strani, šalje odličnu loptu za svog brata Altina koji glavom postiže efektan gol za vodsvo plavih.

Samo sedam minuta kasnije Altin Društinac ponovo u akciji. Njega u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavlja Aksović i sudija Bogdanović pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvodjač najstrožije kazne bio je Hamad Šaćirović koji je loptu poslao u jednu a Milentijevića u drugu stranu. Nešto nakon drugog gola Novog Pazara probao je Šaćirović i svoj šut iz daljine ali Milentijević brani.

Uslijedila je odlična akcija plavih. Anes Društinac je povukao loptu dobacuje do Altina Društinca koji idealno upošljava Redžovića koji je iz izgldne situacije promašio gol.

Pa onda novi šut Šaćirovića no opet Milentijević uspešniji. Jedinu šansu u prvom poluvremenu ekipa Rasa je imala preko Gvozdenovića čiji šut Vrndić brani.

Saša Petrović strateg Rasa sigurno je imao mnogo toga da kaže svojim igračima.I u drugom poluvremenu krenuli su agilnije i mnogo angažovanije.

Čitaj još:   NOVİ PAZAR: TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA- Jedna osoba poginula...

Otuda najava takve igre Rasa bio je šut Ognjena Vukićevića u petom minutu nastavka koji sigurno zaustavlja Vrndić. Prenuli su se i domaći. Nakon šuta Altina Društinca šansa za njegovog brata Anesa nakon što Milentijević kratko interveniše a Aksović u poslednjem trenutku skida loptu Društincu sa noge. Probao je tri minuta kasnije i Doljanac iz slobodnog udarca ali je za malo bio neprecizan.

Nakon slobodnog udarca Šaćirovića i intervencije Milentijevića, oprobao je kapiten Doljanac još jednom svoj šut iz daljine ali je golman Rasa na visini zadatka. Uslijedila je nakon toga najbolja šansa za Ras u dotadašnjem toku utakmice. U situaciji jedan na jedan sa golmanom Vrndićem se našao Zabunovič ali golman Novog Pazara izvanredno interveniše i ova je kolosalna prilika Rasa propala. Nakon toga imao je priliku za popravni Zabunović ali i ovoga puta Vrndić izlazi kao pobjednik iz njihovog duela.

Ofanziva Rasa mogla je biti krunisana u 54. minutu kada je po desnoj strani prodro Aksović, uspeo iz teške pozicije da šutira, Vrndić kratko odbija a ni Zabunović ni Perović ne uspjevaju da zahvate odbijenu loptu. Nakon toga gužva u kaznenom prostoru Rasa.

Agilni Anes Društinac je prodro po lijevoj strani, ubacio loptu u sredinu, odbrana Rasa panično reaguje, lopta dolazi do Kolašinca koji šutira iz prve, lopta se ponovo odbija i dolazi do Šaćirovića koji odlično šutira ali Milentijević još bolje brani. I odmah degažira duboko u polje Novog Pazara ali njegovi saigrači nisu uspjeli ni u situaciji 3 na 1 sa golmanom Vrndićem da postignu gol. Pa je onda iz slobodnog udarca pokušao Vukućević ali nedovoljno opasno po Vrndića.

Dva minuta kasnije nova akcija Novog Pazara. Ponovo je povukao Anes Društinac, uposlio Ćurkića koji odlično šutira ali Milentijević brani i kratko odbija loptu, Šaćirović u gužvi koja se stvorila uspijeva da doturi loptu do Duštinca ali je njegov šut odbrana Rasa izblokirala.

Čitaj još:   POŽAR U ŠKOLI U NOVOM PAZARU! Djeca hitno evakuisana, UČENIK ZADOBIO POVREDE

U Uzvratnom napadu probao je Aksović, šutirao ali je Vrndić odlično intervenisao. A onda na drugoj strani opet prilika za Anesa Društinca koji bi se da je ovo bio njegov nadavao golova, ovako je propala još jedna prilika. Izbio je minut kasnije Društinac sam pred golmana Milentijevića ali se opet nije najbolje snašao.

Nakon toga bilježimo i ove šanse za Redžovića i Društinca ali do promjene rezultata nije došlo ponajviše zahvaljujući sjajnim intervencijama, najboljeg u redovima Rasa, golmana Milentijevića. Poslednju priliku na utakmici imali su fudbaleri Rasa. Aksović je sjajno prošao po desnoj strani, uposlio usamljenog Crnovršanina koji je šutirao a odnekud se stvorio golman Vrndić i panterski intervenisao i spasio svoj gol.

Dakle , nakon mnogo uzbudjenja ostalo je 2:0 za pionirski sastav Novog Pazara koji predvode dvojica majstora fudbala, dva Seada, Kolašinac i Muratović koji u potpunosti mogu biti zadovoljni igrom svog tima.

FeS TV productuion- Feša i Senko

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more