IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Šehović: Udružimo se i ODBRANIMO građansku CRNU GORU pred naletom ŠOVINIZMA…

Ovako koncipirana marionetska vlast nas svakim danim sve više udaljava od evropskog i evroatlanskog sistema vrijednosti. U ovih godinu dana pokazali su manjak ozbiljnosti, odgovornosti i kapaciteta, dok su svu energiju usmjerili na produbljivanje podjela i vraćanje Crne Gore u sumorne 90-te, poručio je potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović na sjednici Opštinskog odbora Socijademokrata Tuzi.

Obraćajući se članovima odbora, Šehović je naglasio neizmjerno važnu ulogu manjinskih naroda u Crnoj Gori, koje ovakva retrogradna vlast sve više tretira građanima drugog reda.

“Vrhunac političkog licemjerstva je da oni koji slave ratne zločince pozivaju manjine da participiraju u vlasti. To je dokaz neiskrenog i manipulativnog karaktera aktuelne vlasti”, saopštio je Šehović.

“Krupni izazovi zahtijevaju jedinstvo emancipovane i pristojne Crne Gore. Zato političke razlike, sujete, dijeljenje lekcija, izigravanje veličina, uskopartijske interese i sl. treba ostaviti po strani, isto kao i izaći iz sigurne zone neuključivanaja u aktuelne izazove i raznih kakulisanja.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Udes na putu Most na Tari- Žabljak, ima povrijeđenih, strani su državljani... (foto)

Gradjanska Crna Gora je naša najveća svetinja. Zato se oko građanskih vrijednosti moramo okupiti, bez izuzetka, i odbraniti ih pred naletom šovinizma. Ako nam građanski karakter države oduzmu, a to je danas ugroženije od svega, ostaće nam samo država ljuštura, bez suštine, a kao takva neće služiti svojoj svrsi. Zato je moramo sačuvati”, zaključio je Šehović.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more