IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS PLAHOVITO: Dijelovi BiH pod žutim meteoalarmom, uz grmljavine i pljuskove… (foto)

U Sarajevu pretežno oblačno viša i pljuskovi se očekuju u jutarnjim satima i tokom prijepodneva, temperatura oko 14, dnevna oko 18 °C…

SARAJEVO: BiH, Crna, Putovanja, vijesti, subota 18.09.2021… 10: 39…VRIJEME DANAS PLAHOVITO: Dijelovi BiH pod žutim meteoalarmom, uz grmljavine i pljuskovi… (foto)

U našoj zemlji danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U regijama Mostara, Foče, Trebinja i Livna upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i grmljavinskih procesa a vrijeme se karakteriše kao opasno.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Ivan-sedlo, Sokolac 10; Bihać, Sarajevo 12; Bugojno, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica 13; Gradačac, Livno, Tuzla, Zenica 14; Banja Luka, Bijeljina, Doboj 15; Široki Brijeg, Trebinje 16; Mostar 17; Neum 19°C.

U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša je moguća u većini područja. U ostatku dana lokalni pljuskovi sa grmljavinom na području Hercegovine, zapadne i jugoistočne Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 15 do 21, na jugu od 20 do 26 °C.

subota, 18.09.2021. godine
Slično kao i proteklog dana, nešto lošije biometeorološke prilike. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, obzirom da će se osjet hladnoće malo pojačati usljed većeg sadržaja vlage, izraženije tokom jutarnjih sati. Ide povećana naoblaka i padavine, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. Poželjno je reducirati aktivnosti…

Čitaj još:   UHAPŠEN SEAD TAHIROVIĆ OSUMNJIČEN ZA UBISTVO ŠKRIJELJA!

nedjelja, 19.09.2021. godine
Mada će nastupiti djelimična stabilizacija, opšta slika će i dalje biti relativno nepovoljna, izraženije tokom jutra. Tmurno i prohladno vrijeme, i povećan sadržaj vlage u zraku, loše će djelovati na hronične bolesnike, koji bi trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Danju toplije i malo ugodnije, u Hercegovini sa povremenim sunčanim intervalima.

U Sarajevu uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se očekuju u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. Jutarnja temperatura oko 14, dnevna oko 18 °C, javio je Federalni hidrometeorološki zavod.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more