IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMATIČNO: Rosu upotrijebila suzavac, dodatne jedinice na sjever Kosova… (foto i video)

Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak, Merdare, Mutivoda, Bijela Zemlja i Mučibaba od jutros je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova sa srbijanskim registarskim tablicama i tablicama sa oznakama kosovskih gradova…

PRIŠTINA: Kosovo, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 20.09.2021…19. 19…DRAMATIČNO: Rosu upotrijebila suzavac, dodatne jedinice na sjever Kosova… (foto i video)

Kosovske policijske snage bacile su suzavac na okupljene građane kod graničnog prijelaza Brnjak i kod administrativnog punkta Jarinje u opštini Zubin Potok na Kosovu, prenose agencije.

U toku je intervencija policijskih snaga, a nešto ranije iz Prištine su upućene dodatne snage Rosu na sjever Kosova.

Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak, Merdare, Mutivoda, Bijela Zemlja i Mučibaba od jutros je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova sa srbijanskim registarskim tablicama i tablicama sa oznakama kosovskih gradova.

“Vozači automobila ili teretnih vozila koji nemaju nove tablice sa oznakom RKS moraju, uz plaćanje takse od pet eura sa rokom važnosti od dva mjeseca uzeti takozvane probne tablice koje se izdaju sa oznakom opštine na kojoj boravi vozač automobila”, rečeno je Srni na administrativnom prelazu Merdare.

Čitaj još:   VELIKA TRAGEDIJA: Košarkaš italijanskog FORTITUD se srušio tokom meča i preminuo na terenu... (foto, video)

Dežurni pripadnici Kosovske policijske službe pojasnili su da vlasnici automobila koji žive na teritoriji Kosova imaju obavezu da u narednih pet dana u bilo kom registracionom centru ili osiguravajućoj kući podignu probne tablice.

U suprotonom, bit će im zabranjeno kretanje i protiv njih će biti podnesene prekršajne prijave, tvrde iz Kosovske policijske službe.

izvor (SB)

Tantalove muke šerifa DRITANA od Bojane ili: ”Neće Ura dat”

Posljednju u nizu neće- dati- Ura momenata je ovaj, vezan Read more

KRIVOKAPIĆ BEZ ODGOVORA: Zašto se njegova kćerka srela sa bivšim šefom tajne službe Bojovićem

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nije odgovorio na pitanja portala Standard, Read more