IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OŠTRE REAKCIJE LIBERALA CRNE GORE: “Mitropolit Joanikije da prestane da unosi nemir među građane” (foto)

U LP smatraju da je mitropolit Joanikije svojim ekstremnim stavovima o crnogorskoj naciji i identitetu izazvao proteste na Cetinju i podsjećaju na njegovu izjavu da će “Crnogorci nestati kao pečurke poslije kiše”…

CETINJE: Crna Gora, vijesti, utorak, 21.09.2021…00. 19… OŠTRE REAKCIJE LIBERALA CRNE GORE: “Mitropolit Joanikije da prestane da unosi nemir među građane” (foto)

Mitrpolit Crkve Srbije u Crnoj Gori, gospodin Joanikije, trebalo bi da prestane da unosi nemir među građane Crne Gore i da se posveti svom osnovnom poslu crkvenog lica.

Mitropolit ne treba da uređuje društveni i državni poredak već da poštuje ustavnu normu o odvojenosti vjerskih zajednica od države, ocijenili su u Liberalnoj partiji.

“Mitropolitove izjave u kojima navodi kako bi da uređuje školstvo i prosvjetu i usput sruši Njegošev mauzolej na Lovćenu vjerovatno su odraz njegove euforije i adrenalina koja ga drži od helikopterskog desanta na Cetinje. Razumijemo da je g. Joanikije pod utiskom ali kao javno lice, morao bi da razmisli kakve posljedice njegovo djelovanje ostavlja na cjelokupno društvo”, naveli su iz LP.

U LP smatraju da je mitropolit Joanikije svojim ekstremnim stavovima o crnogorskoj naciji i identitetu izazvao proteste na Cetinju i podsjećaju na njegovu izjavu da će “Crnogorci nestati kao pečurke poslije kiše”.

Čitaj još:   IVICA, majstor od skandala, otkrio šta treba da rade Srbi u Crnoj Gori...

“Ostaje mitropolit nejasan kojim metodama je planirao da izvrši to brisanje jednog naroda i to onog najbrojnijeg u Crnoj Gori. Premda mu je naučni uzor Aleksandar Raković, kvazi-istoričar koji je najavljivao genocid na Cetinju i pohod na Crnu Goru “nas 7 miliona na njih 100 hiljada”, iskreno se nadamo da novopostavljeni mitropolit Crkve Srbije nema neke slične, sulude zamisli za “konačno rješenje”, navodi se u saopštenju LP.

Iz LPCG upozoravaju Joanikija, njegove mentore i poslušnike u Vladi Crne Gore da se ne igraju sa građanskim identitetom Crne Gore.

“Njihove politikanske igrice provokacije neće uspjet instaitucionalizuju u državni sistem. Crna Gora je sekularna država, svih njenih ljudi, i neće proći pokušaji širenja šovinističkih ideologija i novih podjela građana u etničke i vjerske torove, uvođenjem sveštenika u škole i indoktrinacijom djece, koja smo vidjeli kako se završava na primjeru njima bliske učiteljice iz Bara koja je đecu više puta drsko zloupotrijebila”, navode iz LP.

izvor agencije

DARIO Vraneš: Na svim opštinskim zgradama da budu srpske trobojke, prekinuću praksu da se Pljevlja pretvaraju u cirkusku predstavu… (foto)

Malik Kovačević, izvršni koordinator asocijacije mladih Građanske inicijative “21.maj”, traži Read more

Čitaj još:   ŠEŠELJ POBJESNIO, NAPAO VUČIĆA: "Šta to radiš, TO JE IZDAJA"
OD DANAS DOBRO PAZITE! Sarajevo je dobilo SISTEM od koga če mnoge glava zaboljeti… (foto, video)

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica je najavio nabavku Read more

VIC DANA: ĐETIĆ gledao seks kroz prozor hotela u BUDVI, pa došao kući da sve ispriča Nati… (foto)

Započnite jutro nasmejani uz iBalkan.net! vic dana... BUDVA: Regija, Zanimljivosti, Read more