IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRIVOKAPIĆ I METAFIZIKA: Kršio mjere, nije vakcinisan, a priča o značaju vakcinacije… (foto i video)

Krivokapić je u maju ustvrdio da ima dovoljno antitijela, pa nije precizno odgovorio na pitanje novinara kada će se vakcinisati. Ipak, tada je kazao da je spreman da predsjednika države Mila Đukanovića i Skupštine Aleksu Bečića pozove da to učine zajedno…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 23.09.2021…11. 29 … KRIVOKAPIĆ I METAFIZIKA: Kršio mjere, nije vakcinisan, a priča o značaju vakcinacije… (foto i video)

Premijer Zdravko Krivokapić je na poziv američkog predsjednika Džozefa Bajdena, učestvovao na globalnom onlajn samitu posvećenom borbi protiv COVID- a, gdje se između ostalog govorilo o značaju vakcinacije u borbi protiv ove pandemije.

Kao što je javnost upoznata, Krivokapić nije vakcinisan, a kršenje mjera opravdavao je time da je za njega sve to ”u domenu metafizike”.

Na samitu, srećom, nije potencirao priču kako se sve svodi na to ”da postoji samo zemaljski svijet”, već je dao obećanje da će (u toku ovozemaljskog života), do septembra 2022. godine biti 70 odsto vakcinisane populacije.

”U Crnoj Gori je vakcinisano 41,7 odsto punoljetnih građana i na nacionalnom nivou uspjećemo da ispratimo ono što je globalni cilj Samita – 70 odsto vakcinisane svjetske populacije, do septembra 2022. godine”, kazao je na samitu premijer Zdravko Krivokapić.

Međutim, treba podsjetiti i na to da je premijer u martu ove godine saopštio da je plan da do kraja maja bude vakcinisano oko 60% odraslog stanovništva. To se nije desilo.

Čitaj još:   BANJA LUKA: Četiri nova slučaja koronavirusa u BiH...(foto)

No, njegovi planovi rijetko kad uključuju i njega samog.

Krivokapić je u maju ustvrdio da ima dovoljno antitijela, pa nije precizno odgovorio na pitanje novinara kada će se vakcinisati. Ipak, tada je kazao da je spreman da predsjednika države Mila Đukanovića i Skupštine Aleksu Bečića pozove da to učine zajedno…

Đukanović i Bečić uradili su to odavno– ali ne i premijer.

“Ako kažete da je jedini način da pokrenemo sve ovo evo svi ćemo sjesti u ovaj prvi red, dovedite medicinske sestre i svi ćemo se vakcinisati to je najmanji problem”, rekao je Krivokapić na istoj konferenciji.

Možda je problem u tome što mu još niko nije doveo medicinske sestre u vladinu salu za konferencije, jer očigledno ne zna gdje se punktovi nalaze.

Mada, njegova rečenica “ja mislim da se to ne može definisati zemaljskom pričom. To je u domenu metafizike. Ne znam kako vi to doživljavate ali ja to tako doživljavam”, najbolji je pokazatelj da se ovako odgovoran čin, primanje vakcine koja je proizvod medicine i nauke, od njega ne može očekivati.

Ukoliko se prisjetimo da je premijer tvrdio da se vjernici ne mogu zaraziti, da pričešće iz iste kašike nije rizik za širenje zaraze, te bez maske posjećivao sahrane i cjelivao tijela umrlih od koronavirusa – nevakcinisanje je najmanji problem.

Čitaj još:   NEK' ZASIJA BELVEDER! Poziv svim građanima na BAKLJADU

Ipak, nevakcinisanje i svi prethodno navedeni potezi i izjave, nijesu ga spriječili da o borbi protiv Covid-a govori na samitu pred američkim predsjednikom i generalnim sekretarom UN- a, generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije, te mnogim drugim...

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more