IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRMI REGION NAKON Dodikovog sramnog govora o muslimanima… (foto i video)

Osim Dodika, na Samitu su govorili mađarski premijer Viktor Orban, slovenački premijer Janez Janša, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i bivši američki potpredsjednik Mike Pence…

BUDIMPEŠTA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 24.09.2021…10. 59… GRMI REGION NAKON Dodikovog sramnog govora o muslimanima… (foto i video)

“Mi smo kršćani i to je moje iskustvo. A iz iskustva mogu reći da muslimani ne napuštaju svoje vrijednosti. Ja ne pozivam na mržnju. Ja ne pozivam na odbacivanje, ali želim skrenuti pažnju da je ovo naša najvažnija vrijednost. Samo pozivam na to da odbranimo Evropu, cijelu Evropu, ne samo EU, kojoj je veoma teško vjerovati da će odbranjena nastavili ovakvim politikama….

Budućnost Evrope nje samo ekonomija i energetska stabilnost. Budućnost Evrope je i demografska stabilnost. Ako toga nema, živjet će narod koji nije živio tu, a ne evropski narod”, kazao je član Predsjedništva Milorad Dodik, govoreći na Demografskom samitu u Budimpešti.

Čitaj još:   NASTAVLJA SE AGONIJA U ŠAVNIKU: Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta, na izbore i narednog vikenda...

“Moram reći da sebična evropska politika prazni Balkan koji će se puniti migrantima koji dolaze iz zemalja s različitim kulturama. Pitam vas da li će za nekoliko decenija Evropljani živjeti u Evropi”,  rekao je Dodik.

Komentar na Dodikovu izjavu o “muslimanima koji ne napuštaju svoje vrijednosti” i od kojih se “Evropa treba odbraniti”, analitičar ESI-a Adnan Ćerimagić napisao je na Twitteru poručivši da se radi o  “preslikavanju narativa iz osamdesetih godina koji su širili akademici i političari, što je dovelo do balkanskih ratova devedesetih, etničkog čišćenja i genocida”.

Čitaj još:   VIC DANA: PERICA uhvatio TATU u nezgodnoj situaciji sa kućnom pomoćnicom, i sve ispričao MAMI… (foto)

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica Potočari na Twitteru je kratko poručio:

“Genocidna namjera”…

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more