IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDALOZNO- HRVATSKI PORTAL objavio fotografiju: Crnogorski premijer i lider DF- a “oslobađali” Dubrovnik 1991.? (foto)

Aktuelni crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i čelnik prosrpske koalicije Demokratski front Andrija Mandić u Domovinskom ratu učestvovali su u napadu na šire dubrovačko područje i to kao dio JNA postrojbi iz Nikšića, objavio je hrvatski portal Direktno.hr…

DUBROVNIK: Regija, Crna Hronika, vijesti, subota, 25.09.2021…00. 19…  HRVATSKI PORTAL objavio fotografiju: Crnogorski premijer i lider DF- a “oslobađali” Dubrovnik 1991.? (foto)

Hrvatski portal Direktno.hr, je objavio i fotografiju za koju se tvrdi da je nastala u dubrovačkom zaleđu 1991. godine.

SUDJELOVALI SU U ČETNIČKOM NAPADU I JNA OPSADI DUBROVNIKA

Kako piše ovaj portal, upravo to je razlog zbog kojeg Krivokapić godinama nije od straha smio doći u Hrvatsku, bojeći se kako će zbog vlastitog i svog angažmana u ratu biti uhapšen.

S druge strane, Mandić se po crnogorskim medijima prije nekoliko godina otvoreno hvalio učestvovanjem u “ratnim dejstvima” na dubrovačkom području.

No, trenutno obojica glume uljuđene i proevropske političare pa smatraju da je to hvalisanje ratnom epizodom potrebno isključivo za “domaću upotrebu”, odnosno prosrpski orijentirane građane Crne Gore te predstavnike Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori- piše ovaj portal.

Inače, Krivokapić je iz Nikšića, a Mandić iz sjevernijeg gradića Šavnika.

Čitaj još:   BIJELO POLJE: Turska otvara Prvi Generalni Konzulat u crnogotskom dijelu Sandžaka...

Stoga je za njih bilo vjerojatno “prirodno” i “logično” da u okviru nikšićkih postrojbi “oslobađaju Dubrovnik”.

Fotografija do koje je redakcija portala Direktno došla posljednjih sedmica, osobito uoči događanja na Cetinju 5. septembra, dijelila i to po društvenim mrežama među građanima Crne Gore.

Fotografija je bez dvojbe originalna, a navodno je nastala u dubrovačkom zaleđu u jesen 1991. godine, navodi Direktno.hr.

Mandića i Krivokapića u dolasku na vlast svesrdno podržao mitropolit Amfilohije (Risto Radović), kojega su također Dubrovčani zapamtili kao jednoga od huškača i motivatora agresorske vojske 1991. godine. Svima je ostala u sjećanju njegova fotografija s crnogorskim rezervistima kako im u dubrovačkom zaleđu gusla “Mojkovačku bitku”

izvor Direktno.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more