BiH

STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA: Prognoza do petka ne obećava, naoblačenje, i padavine… (foto)

Prijepodne slaba kiša, oslijepodne i u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, a dnevna od 22 do 30°C…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 27.09.2021…08. 59… STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA: Prognoza do petka ne obećava, naoblačenje, i padavine… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas prijepodne očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Razvoj oblačnosti u drugom dijelu dana širom Bosne će uvjetovati lokalne pljuskove, rijetko i slabu grmljavinu. U Hercegovini je poslijepodne moguć slab kratkotrajan lokalni pljusak u sjevernim, istočnim i jugoistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati (°C): Bjelašnica, Bugojno, Drvar i Livno 11; Ivan-sedlo 12; Grude, Jajce i Zenica 13; Sarajevo i Tuzla 14; Doboj i Sanski Most 15; Banja Luka i Bijeljina 16; Mostar 17; Trebinje 18; Bihać 20; Neum 21°C.

ponedjeljak, 27.09.2021. godine
Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, uz povremene sunčane intervale. U drugom dijelu dana, sa promjenom vremena, južnim strujanjem, povećanjem naoblake i kišom, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih bolova, nesanice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

U Sarajevu se prijepodne očekuje pretežno sunčano vrijeme. Povećanje oblačnosti očekuje se u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim i večernjim satima povremeno može padati kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

U utorak u većem dijelu Bosne najavljeno je pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima ponegdje praćenim grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Prema kraju dana prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 16 do 22, na jugu od 23 do 29 stepeni Celzijusa.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Posavini i Krajini se očekuje kiša i pljuskovi. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni Celzijusa.

U četvrtak će u Bosni biti oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni sa kišom i lokalnim pljuskovima. Poslijepodne slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na istoku Bosne i na krajnjem jugoistoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od devet do 15, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu od 22 do 27 stepeni Celzijusa.

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

PPO “Lovćenske straže 1990”: Podrška rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ se obavezao da će se maksimalno založiti da se…

15 minuta ago

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

36 minuta ago

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

1 sat ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

2 sata ago

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

5 sati ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

5 sati ago

This website uses cookies.