IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NA POZIV VUČIĆA: Vojska Srbije podigla stepen borbene gotovosti… (foto i video)

Po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića podigla stepen borbene gotovosti u cijeloj kopnenoj zoni bezbjednosti duž granice sa Kosovom “ali da nije ušla nigdje gdje ne treba da uđe”…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 28.09.2021…10. 49…  NA POZIV VUČIĆA: Vojska Srbije podigla stepen borbene gotovosti… (foto i video)

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je vojska po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića podigla stepen borbene gotovosti u cijeloj kopnenoj zoni bezbjednosti duž granice sa Kosovom “ali da nije ušla nigdje gdje ne treba da uđe”.

Stefanović je za Televiziju Pink rekao da je vojska “spremna da brani svoj narod”, i da je podizanje borbene gotovosti i njeno prisustvo duž linije sa Kosovom “prije svega preventivan mehanizam”.

“Na našoj teritoriji imamo pravo da raspoređujemo, niko nam neće govoriti šta da radimo, to je naša suverena odluka. Ne kršimo nijedan međunarodni sporazum, vojska nije ušla nigdje gdje ne treba da uđe”, rekao je Stefanović.

Čitaj još:   RADONČIĆ SE ODRIČE PRIJATELJA: "Dodik je izgubio KOMPAS" (foto)

On je saopštio da je podizanje borbene gotovosti u cijeloj Kopnenoj zoni bezbjednosti dalo efekte i ohrabrilo narod da se neće dozvoliti “da ih bilo ko ubija”, ali i da je pokazalo da je Srbija dovoljno uzdržana i da neće praviti incidente.

izvor agencije

Večeras PROTEST ISPRED VLADE u Podgorici:”Sve veća izdaja dobiće zaslužen odgovor…”(video)

U Podgorici će večeras biti održan protest, motivisan subotnjim ‘pozivom’ Read more