IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS: Slovenija prekinula vakcinaciju Džonson i Džonson vakcinom zbog smrti 20- godišnje žene… (foto)

Slovenačka vlada je donijela odluku da privremeno prekine imunizaciju protiv kovida- 19 Džonson i Džonson vakcinom, sve dok se ne rasvetle okolnosti smrti 20- godišnje žene koja je umrla od moždanog udara poslije vakcinacije…

LJUBLJANA: Slovenija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 29.09.2021… 14. 49… UŽAS: Slovenija prekinula vakcinaciju Džonson i Džonson vakcinom zbog smrti 20- godišnje žene… (foto)

„Došlo je do ozbiljnog neželjenog događaja nakon cjepljenja i slučaja koji je završio tragično“, rekao je na konferenciji za novinare u Ljubljani ministar zdravlja Janez Poklukar i izrazio saučešće porodici preminule.

Janez Poklukar je dodao da je zato vlada na predlog stručne grupe donijela odluku da privremeno obustavi vakcinaciju Džonson i Džonson vakcinom, prenijela je agencija Hina.

Ta vakcina se neće upotrebljavati za imunizaciju sve dok stručna komisija ne ispita medicinsku dokumentaciju utvrdi da smrt dvadesetogodišnjakinje nije povezana sa vakcinacijom, nakon čega će odlučiti da li će se Džonson i Džonson koristi ili ne.

Čitaj još:   STRAHOVITO NEVRIJEME U SRBIJI: Stiže SUPERĆELIJSKA OLUJA, sastaviće se nebo i zemlja... (foto, video)

Poklukar je dodao da je do današnje tragične smrti u Sloveniji zabilježen samo još jedan smrtni slučaj, takođe kod mlađe žene koja je prvo dobila trombozu, a umrla u bolnici kasnije poslije moždanog udara i da je u tom slučaju bila potvrđena veza između vakcinacije i smrti.

On je ipak naglasio da tom vakcinom u Sloveniji do sada vakcinisano 120.000 ljudi i da su „prednosti vakcinacije daleko ispred mogućih rizika“. Rekao je da se nada da tragični slučaj neće dovesti do pada interesovanja za vakcinaciju...

izvor agencije HINA.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more