IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ko su NEPRIJATELJI države, ako su PATRIOTE ekstremisti

Moraju li crnogorski građani, aktivisti patriotskih organizacija i članovi njihovih porodica da strahuju da će se naći pod udarom domaćih službi bezbjednosti? Što je sljedeće ako su ih službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost već ”markirali” kao ”opasne elemente”?

Izvori Dnevnih kažu da se ogroman broj procrnogorski orijentisanih građana vodi kao ekstremisti i na mjerama su tajnog nadzora i praćenja i da su u pojedinim slučajevima na spisku čitave porodice.

„Služba koja bi trebalo da štiti svoju državu, pokazala je na primjeru ustoličenja mitropolita SPC Joanikija na šta je sve spremna kada su u pitanju interesi Srbije i njene crkve. Guše svaki slobodni i slobodarski glas razuma i patriotizma. ANB i sektor odbrane i bezbjednosti su uvijek bili oslonac zaštite bezbjednosti države…

Nažalost, sada su im važniji interesi SPC i srpske hegemonističke politike koju ona sprovodi, nego li zaštita interesa sopstvene države i njenih građana…

Ovo što se dešavalo na Cetinju 4. i 5. septembra, zatim uoči ustoličenja i nakon toga nikada Cetinjani neće zaboraviti kao ni građani, mojima je ovo jedina domovina, kao što nikada nije zaboravljena tzv. Podgorička skupština, Stevan Fatić i drugi. Još je Fatić u ovoj konkurenciji, ako ima kud, ispao i pozitivniji lik u odnosu na nove poklonike i zaštitnike srpskog sveta i velikosrpskog državnog projekta“, kažu sagovornici Dnevnih.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Dvodnevna žalost, grad pomaže saniranje štete...

Da je direktor ANB- a Dejan Vukšić sa svojim timom odavno krenuo u legitimisanje „sumnjivih“ Crnogorki i Crnogoraca potvrđuje i ranije pisanje Pobjede koja je krajem avgusta objavila da je šef ANB pronašao „pravni osnov“, pa je djelovanje crnogorskih patriotskih organizacija u zvaničnim dokumentima podveo pod stavku „nasilni ekstremizam“.

Na ovaj način, odnosno ovakvom formulacijom tretira se cijelo djelovanje navijačkih grupa, profašističkih organizacija, skinheda drugih desničarskih udruženja čijim djelovanjem mogu biti narušene bezbjednosne prilike u zemlji. Operativcima je, prema pisanju tog medija, naloženo da ne prikupljaju podatke i dostavljaju informacije o namjerama i konkretnim aktivnostima srpskih ekstremističkih struktura iz zemlje i regiona vezano za hirotonisanje mitropolita Joanikija.

Izvori Dnevnih kažu da se u ANB ovih dana zapošljavaju kadrovi koji su školovani u Srbiji i koji su navodno po volji Boška Bojovića, nekadašnjeg šefa Službe državne bezbjednosti u Crnoj Gori, optuženog za ratne zločine. Na taj način ubacuju se srpski kadrovi koji već samim načinom zapošljavanja izazivaju sumnju na šta su sve spremni i kome su lojalni.

Dnevne su tokom proteklih tri mjeseca u nekoliko navrata pisale da direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost redovno ide na konsultacije kod kolega u beogradskom naselju Banjica, gdje je sjedište Bezbjednosno-informativne agencije. Samo u periodu od juna do polovine avgusta, prema saznanjima našeg lista, dva puta je išao na “raport” u BIA i to bez prethodne najave partnerima iz NATO saveza. Ove informacije Dnevnih, ANB nije demantovao.

Čitaj još:   ADEM Ljajić dobio paklenu konkurenciju u "orlovima" sa Bosfora...

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more