IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Krivokapić NAGRAĐUJE POLICAJCE koji su bili petog septembra na CETINJU

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je kako će Vlada finansijski nagraditi službenike policije koji su bili angažovani petog septembra na Cetinju, prilikom događaja koji su pratili ustoličenje mitropolita SPC Joanikija.

Krivokapić je opet aludirao na to kako je na Cetinju bio napadnut državni poredak.

“Finansijska nagrada za uspješno obavljanje radnih zadataka policijskih službenika koji su bili operativno i radno angažovani da čuvaju bezbjednost, javni red i mir i očuvanje državnog poretka tokom nedavnih dešavanja na Cetinju”, saopštio je on.

Krivokapić je kazao kako je već dao “instrukcije” ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću.

“Da što prije pripreme i Vladi dostave informaciju o preusmjeravanju potrebnih finansijskih sredstava kako bi se policijskim službenicima koji su bili operativno i radno angažovani da čuvaju bezbjednost, javni red i mir i očuvanje državnog poretka tokom nedavnih dešavanja na Cetinju isplatila finansijska nagrada za uspješno obavljanje radnih zadataka”, dodao je Krivokapić.

Čitaj još:   SNAŽAN Zemljotres jačine 6,8 stepeni po Reichteru potresao turski grad Elazig... (foto)

Podsjetimo, Krivokapićev kabinet je petog septembra saopštio kako je policija krenula u akciju protiv okupljenih građana nakon što je neko od njih bacio molotovljev koktel. Ta je tvrdnja Vlade osporena, a do danas se Krivokapić nije oglašavao tim povodom.

Sa druge strane, prije nekoliko dana, vicepremijer Dritan Abazović saopštio je na sjednici Odbora za bezbjednost kako uoči intervencije na policiju nije bačen molotovljev koktel. 

Podsjetimo, Savjet za građansku kontrolu policije ocijenio je kako postoji mogućnost da je policija tog dana na Cetinju prekomjerno koristila silu, utvrdivši kako su pojedini njeni članovi koristili gumene metke – iako su institucije to prvobitno demantovale.

Sumnju da je i u Krivokapićevom postupanju tog jutra bilo nezakonitosti, podgrijali su na ovonedjeljnoj sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost sami ministri u njegovoj Vladi.

izvor: analitika.me

KRIVOKAPIĆ BURNO REAGOVAO: ”Ako sam ja problem, SVRGNITE me, ako hoćete izbore…”

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je, odgovarajući na pitanja novinara, da Read more

KRIVOKAPIĆ NEĆE DOĆI NA CRNOGORSKU “POVORKU PONOSA”: Poslat će MAIDU Gorčević…

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić neće prisustvovati ovogodišnjoj "Povorci Read more